Slovensko má prvý digiromán - triler Apokalypsa

Prvý slovenský digiromán v Bratislave prezentovalo najväčšie slovenské vydavateľstvo. Je ním mysteriózny príbeh Apokalypsa autora Maria Giordana. Ide o prvú multimediálnu elektronickú knihu, pri ktorej tvorcovia využili najmodernejšie technologické postupy.

30.01.2013 14:32
Mario Giordano - Apokalypsa. Screen sviečka Foto:
Mario Giordano - Apokalypsa.
debata
Mario Giordano - Apokalypsa. Foto: Ikar
Ikona Apokalypsa Mario Giordano - Apokalypsa.

Interaktívne prostredie konšpiračného románu môžu čitatelia objavovať prostredníctvom mobilných zariadení, smartfónov a tabletov. Ponúka nový svet plný vizuálnych a zvukových doplnkov, ktoré sú súčasťou pútavého thrilleru. Digitálny román popri textovej časti obsahuje zaujímavé interaktívne prvky, efekty a videá.

V tmavej miestnosti sa na displeji objaví sviečka, ktorú zapálite prstom a čítate pri nej ďalšie riadky…prekvapia vás mohutné výbuchy, keď Vatikán ľahne popolom…na pozadí stránky sa vám v istej chvíli začnú objavovať záhadné symboly. Musíte zotierať sneh z displeja, ktorý vám vzápätí pofŕka krv. V scénke s trezorom sa na ďalšie stránky dostanete len cez reálny trezor, do ktorého musíte naťukať správny kód. To je len časť efektov, ktoré ponúka prvý digiromán na Slovensku.

Mario Giordano - Apokalypsa. Výber epizód... Foto: Ikar
Mario Giordano - Apokalypsa Mario Giordano - Apokalypsa. Výber epizód...

„Je to kniha, ktorú môžete čítať, obrazne povedané, všetkými zmyslami. Môžete zažívať veci, ktoré ste dosiaľ nezažili pri knižke,“ povedala Mária Lešková z vydavateľstva Ikar k výnimočnému spracovaniu knihy, prvému svojho druhu na Slovensku.

Román Apokalypsa zavedie čitateľov do Vatikánu. Vo Večnom meste panuje nezvyčajný rozruch. Pápež Ján Pavol III. odstúpil a bez stopy zmizol. V tom istom čase niekto zvlášť surovým spôsobom zavraždí jeho najbližších dôverníkov. Zatiaľ čo sa začínajú prípravy na konkláve, ktoré zvolí novú hlavu cirkvi, vatikánsky reportér Peter Adam sa pustí do pátrania po nezvestnom pápežovi. Stopy vedú k záhadnému rádu, ktorý už celé stáročia v utajení pôsobí proti cirkvi.

Jeho prívrženci sa opierajú o stredoveké proroctvo: Po súčasnom pápežovi nastúpi ďalší, ktorý má byť posledný pápež na Petrovom stolci. Nachádza sa svet teste pred apokalypsou? Bude apokalypsa znamenať naplnenie starého sna ľudstva alebo koniec sveta? Aj na tieto otázky bude hľadať Peter Adam odpovede. Napokon zistí, že jeho vlastná minulosť je s temnými mocnosťami spätá užšie, ako by mu to bolo milé. Pre sprisahancov predstavuje kľúč k apokalypse.

Mario Giordano - Apokalypsa. Foto: Ikar
Mario Giordano - Apokalypsa Mario Giordano - Apokalypsa.

„Tento digiromán už vyšiel aj v nemeckej verzii, ale my si dovolíme konštatovať, že naša verzia je oveľa lepšia, oveľa prepracovanejšia,“ dodala s tým, že novinka osloví tak čitateľov, ktorí sa radi hrajú, ako aj tých, ktorí potom netúžia.

Prvé dve epizódy tohto interaktívneho bestselleru sú zadarmo a dajú sa stiahnuť na stránke www.digiroman.sk, kde sú všetky ďalšie informácie o tomto jedinečnom projekte. Napínavý príbeh plný efektov, videí a animácií tak prežijete všetkými zmyslami.

Román Apokalypsa vydá vydavateľstvo Ikar aj v printovej verzii, stane sa tak v marci.

debata chyba