Na trh prichádza Inferno Dana Browna

Milovníkov tajomna, konšpiračných teórií a spletitých príbehov čaká v utorok 14. mája veľký deň: do predajní kníh v desiatkach krajín prichádzajú prvé výtlačky napäto očakávaného nového románu Dana Browna s názvom Inferno (Peklo). Každá ďalšia kniha amerického spisovateľa vyvoláva medzi čitateľmi obrovský záujem už od chvíle, kedy sa pred desiatimi rokmi preslávil vďaka celosvetovému úspechu detektívneho trileru Da Vinciho kód. Inferno je už štvrtou časťou série, ktorú spája hlavná postava univerzitného profesora a odborníka na symboly Roberta Langdona.

14.05.2013 05:00
debata

Vydanie „nového Browna“ je pro vydavateľský priemysel udalosťou číslo jeden, Brown predáva milióny výtlačkov a radí sa tak k autorkám ako J.K. Rowlingová či E.L. Jamesová, ktoré trhajú rekordy v predaji kníh.

Dan Brown: Inferno, 2013 Foto: Bantam Press
Inferno Dan Brown Dan Brown: Inferno, 2013

Román Inferno vyjde 14. mája naraz v šiestich jazykoch, okrem angličtiny napríklad aj po francúzsky, nemecky, španielsky či taliansky. Na prekladoch pracovalo 11 ľudí v absolútnom utajení a v podmienkach, ktoré pripomínajú skôr prácu vojnových špiónov. Museli dokonca podpísať sľub mlčanlivosti, aby sa zabezpečilo, že z knihy predčasne na verejnosť neunikne ani slovo. Na český a slovenský trh sa novinka zrejme dostane až na jeseň, české vydavateľstvo Argo už oznámilo, že sa jej ujme. Objednať v angličtine si ju však záujemcovia môžu už dnes – napríklad cez internetový obchod martinus.sk.

debata chyba