Hana Lasicová: Slúžka

Príbeh inšpirovaný osudom, v ktorom nájdete aj svojich predkov. Nová kniha z vydavateľstva Evitapress vezme čitateľov do obdobia rozpadu rakúsko-uhorskej monarchie.

28.06.2013 05:00
debata

V tom čase odchádzalo množstvo mladých dievčat (často nedobrovoľne) do Viedne, medzi nimi aj Anka, nemanželské, všetkými odstrkované dievča z Banskej Štiavnice, ktoré začne slúžiť ako pomocnica vo vysokopostavenej viedenskej rodine.

Hana Lasicová: Slúžka / Evitapress / 203 Foto: Evitapress
Hana Lasicová: Slúžka Hana Lasicová: Slúžka / Evitapress / 203

Otázkou je, či dokáže zvládnuť nielen množstvo otrockých pracovných povinností, ale aj stratu domova a svoje menejcenné postavenie v spoločnosti. Okrem toho na ňu ako na mnohé slúžky čakajú pokusy zvodcov z vyšších kruhov, ktorí sú ochotní sľúbiť hocičo, aby si mohli užiť s naivnými dievčatami túžiacimi po lepšom živote.

Hana Lasicová sa narodila v Bratislave. Vyštudovala ekonómiu na Ekonomickej univerzite vo Viedni a komparatívnu literatúru na univerzite Sorbonne v Paríži. V Paríži žila tri roky, po ukončení štúdií tam pracovala v oblasti personalistiky. Na konte má zatiaľ dve knihy, Sedím si v Manchestri na kameni a je mi…? a Pravdivý príbeh lži.

debata chyba