Košický literárny maratón je vo finále

Festival Mesiac autorského čítania, ktorý od začiatku mesiaca spolu s Košicami hostili aj Brno, Ostrava a Krakov, je vo finále. Končí sa už vo štvrtok 1. augusta. Aj jeho posledné dva dni však ponúknu zaujímavý program.

31.07.2013 05:00
Knihy Foto:
Mesiac autorského čítania v Košiciach finišuje už vo štvrtok 1. augusta.
debata

„Dnes festival navštívi výrazný mladý talent Roman Graf, ktorého prózy sú označované za "psychogramy“, a  Lenka Lagronová, rehoľníčka, niekoľkokrát ocenená, ktorá sa venuje písaniu divadelných a rozhlasových hier. V posledný deň, teda vo štvrtok, sa môžeme tešiť na nemeckého majstra literárneho minimalizmu, akým je Gregor Sander, novinár z Berlína, a na spisovateľa, výtvarníka a performera Patrika Linharta, ktorý je výraznou postavou českej literárnej scény," povedala spoluorganizátorka festivalu Iveta Hurná, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.

Autorské čítania prebiehajú v priestoroch košického Bábkového divadla na Alžbetinej ulici, začínajú sa o 18. h. Najväčší stredoeurópsky literárny festival aj tento rok hostil autorov rôznych literárnych žánrov, ktorí pochádzajú nielen zo Slovenska, ale aj z Česka a počas aktuálneho ročníka čítali v Košiciach aj literáti z nemecky hovoriacich krajín – Luxemburska, Nemecka, Rakúska a Švajčiarska.<pe>

debata chyba