Otrasná matka. Vedia vás deti vyšťaviť? Poradíme vám!

Možno to poznáte – deti chcú všetko, čo máte, a chcú to hneď. A je im jedno, že vám dupú po bruchu a ničia intímny život. Je im úplne jedno, že ste v noci spali iba štyri hodiny a že musíte splácať hypotéku.

24.10.2013 07:00
debata

Niekedy vás vedia tak vytočiť, že sa cítite blízko k pomenovaniu OTRASNÁ MATKA. Ale nemajte výčitky. Je nás takých viac…

Neberte výchovu detí až tak vážne, uberte plyn a nestaňte sa ich otrokom. Ony prežijú aj bez vás a možno práve takto budú životaschopnejšie. A presne o tom je nová kniha Otrasná matka, ktorá dáva tipy ako sa nezblázniť pri výchove detí. Presvedčí vás, že byť otrasnou matkou nie je žiadna tragédia. A ak sa občas tak cítite, rozhodne v tom nie ste sama.

Otrasná matka je o skratkách a rodičovskom úsilí na 40 percent. Je o vykonávaní príšernej práce, ktorú robíte dostatočne dobre, takže si to nikto okrem vás nevšimne. Je o tom, že bábätko nenecháte vyhrať každú bitku. Že si uchmatnete čas aj pre seba, lebo máte na to právo a najmä, zaslúžite si to.

Otrasná matka Foto: Noxi
Otrasná matka Otrasná matka

Výborne to vystihla Pamela Druckermanová, autorka bestselleru A dosť! (Francúzske deti nevystrájajú pri jedle): „Kniha Otrasná matka je skvelý protijed na rukojemnícku situáciu zvanú moderné rodičovstvo. Je podvratná, rozkošná a taká zábavná, že pri nej budete prskať kapučíno.“

Autorkami sú štyri prostoreké matky, Laurie Kilmartin, Karen Moline, Alicia Ybarbo, Mary Ann Zoellner, ktoré sa povzniesli nad špinavé plienky i bezdôvodný plač, a namiesto užívania antidepresív spísali zábavnú knihu plnú rád pre všetky zúfalé mamičky, ktoré sa v úlohe rodiča cítia byť stratené.

Otrasná matka je zábavný sprievodca rodičovstva pre nie úplne príkladné mamičky.

Vďaka nej pochopíte, že aj napriek mnohým prešľapom nie je žiadna matka hodná zatratenia!

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Otrasná matka