Autor ságy Ľavá ruka Boha príde na Slovensko

Jeho sci-fi trilógia si získala pozornosť v desiatkach krajín sveta, medzi ktoré patrí i Slovensko. Paul Hoffman, britský autor ságy Ľavá ruka Boha, predstaví osobne záverečný diel svojho románu slovenským fanúšikom, a to hneď dvakrát.

06.11.2013 09:00
hoffman Foto:
Paul Hoffman sa so slovenskými fanúšikmi stretne dvakrát.
debata

Ľavá ruka Boha sa stala jednou z najmedializo­vanejších kníh roka 2010. Dôvodom bol pútavý príbeh o chlapcovi s neobyčajnými schopnosťami a tajuplným poslaním, ktorý vyrastá v „útulku“. Ako sa mu z neho podarí uniknúť a prečo ho budú nazývať Anjelom skazy vysvetľuje Hoffman aj v druhej časti trilógie pod názvom Posledné štyri istoty. Záverečný diel Pod krídlami smrti príde na trh v slovenskom preklade už zajtra, a to pod vydavateľstvom I­kar.

Román, ktorý vyšiel naraz v dvadsiatich krajinách, preslávil takmer šesťdesiatročného Brita ako spisovateľa po celom svete. V rodnej krajine a v Spojených štátoch amerických je však tiež uznávaným vedcom v oblasti matematiky, televíznym moderátorom náučných programov aj organizátorom medzinárodných súťaží v skladaní Rubikovej kocky alebo puzzle.

Muž, ktorého médiá opisujú ako človeka pohybujúceho sa na hranici geniality a šialenstva, sa stretne so svojimi slovenskými fanúšikmi dvakrát. Prvá z diskusií sa uskutoční 14. novembra v bratislavskom kníhkupectve Martinus o 18.h, druhá o deň neskôr v literárnej kaviarni Panta Rhei o 17.h počas veľtrhu Bibliotéka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Hoffman #Ľavá ruka Boha #Bibliotéka