Robin Cook - Nano.Triler o novodobom medicínskom výskume

Robin Cook je autor, ktorý dokáže majstrovsky spojiť medicínske fakty s fantáziou, a ešte rozoberie nejaký etický problém, ktorý vás donúti zamyslieť sa nad ním. Najpredávanejší autor The New York Times prichádza s ďalším brilantným príbehom plným napätia, tentoraz o novodobom medicínskom výskume.

06.12.2013 07:00
debata

Všetko sa to začalo v apríli 2013 v Colorade, kedy sa cyklista rozhodol rozhýbať kosti, trošku sa ponamáhať, aby nevyšiel z tempa. Chcel si urobiť okruh, takú mierne oddychovú jazdu…no tá sa neskončila tak, ako by čakal…

Hlavnou hrdinkou nového trileru Robina Cooka Nano je budúca lekárka Pia sa ocitla v zložitej situácii – zavraždili jej mentora, objavil sa odcudzený otec a tak sa rozhodne trošku si oddýchnuť od ďalšieho štúdia. Zamestná sa v spoločnosti Nano, čo je veľkolepo financovaný podnik zaoberajúci sa modernou sférou – nanotechnológiou.

zväčšiť Robin Cook - Nano Foto: Ikar
Robin Cook - Nano Robin Cook - Nano

Spoločnosť Nano sa nachádza na úpätí malebných Skalnatých hôr a veľmi prísne dbá o bezpečnosť. Pii sa práca zapáči, no všetko zmení náhodný incident.

Odrazu si Pia uvedomuje, že areál spoločnosti je tajomné miesto, kde sa odohrávajú záhadné udalosti, ako je náhle oživenie ázijského bežca alebo cyklistu, ktorí javili známky úplného zlyhania organizmu.

Hoci ju nadriadená upozorní, aby sa venovala iba svojim úlohám, Piu poháňa zvedavosť – aký ďalší výskum prebieha v rozsiahlom komplexe a odkiaľ prichádza zdanlivo bezodný kapitál, ktorým sa výskum financuje? Nakoľko sú ľudia schopní v záujme vlastného obohatenia prekročiť hranice etiky? Nachádza sa výskumný gigant pred najväčším medicínskym objavom dvadsiateho prvého storočia – liečbou vhodnou pre milióny pacientov, alebo sa zapredal vyššej ponuke?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Robin Cook - Nano