Ján Babarík: Pálenie mostov

V novele Pálenie mostov na neveľkej ploche autor dramaticky zaplieta osudy dvoch bratov. Antonovi, sršiacemu humorom a obrovskou chuťou do života, postaví osud do cesty zdanlivo neprekonateľnú prekážku, jeho mladší brat Ondrej doháňa, o čo život obral brata.

05.12.2013 05:00
debata
Ján Babarík: Pálenie mostov Foto: Ikar
Ján Babarík Pálenie mostov Ján Babarík: Pálenie mostov

Ožení sa s mladou novinárkou Magdou a stáva sa zaťom vplyvného zbohatlíka. Počas víkendu na drevenici v kysuckých horách však Magda záhadne zmizne. Doslova sa po nej zľahne zem a z banálneho príbehu jednej lásky sa stáva dráma. Proti zúfalému Ondrejovi sa postaví nielen polícia a podsvetie, ale aj nový, dovtedy nepoznaný nepriateľ.

Ján Babarík publikoval v niekoľkých poviedkových antológiách, časopisoch a v rozhlase. Prešiel rôznymi zamestnaniami (redaktor, auditor, klampiar, pokrývač, obchodný zástupca, pomocník mlynára v antracitovej mlynici, montážny suprevízor v ropnom priemysle) v rozličných krajinách Európy, Afriky a Ameriky. Skúsenosti z praxe i ciest mu pomáhajú jeho neuveriteľné príbehy sitovať do uveriteľných svetov. Žije v Košiciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Košice #novela #Ján Babarík