Anders de la Motte – Šum. Neviditeľná sieť manipulátorov

Po tejto knihe začnete o všetkom pochybovať, budete sa nervózne obzerať a hlavou vám budú víriť myšlienky – riadi nás všetkých neviditeľná sieť manipulátorov?

11.12.2013 07:00
debata

A čo by ste robili, ak by sa vám vyhrážal niekto, koho existenciu neviete dokázať?! Po fenomenálnom úspechu švédskeho trileru Hra sme sa dočkali pokračovania s názvom Šum (v angličtine Buz­z).

Spomínate si? Tak trochu ľahkovážny chlapík menom HP sa kedysi zapojil do Hry, keď náhodou našiel hi-tech mobil. Bola to však iba náhoda? Čoskoro totiž zistil, že Hra je hybnou silou v mnohých udalostiach, ktoré na prvý pohľad nesúvisia. A napokon sa aj on stal bábkou v rukách neviditeľnej organizácie, ktorá manipuluje nami všetkými…

„Nič sa nešíri rýchlejšie ako svetlo.
Jedinou výnimkou sú zlé správy, ktoré sa riadia svojimi vlastnými pravidlami.“
Douglas Adams

zväčšiť Anders de la Motte - Šum Foto: Ikar
Anders de la Motte - Šum Anders de la Motte - Šum

V druhej knihe Šum sa presunieme na luxusný arabský polostrov, kde sa HP ukrýva pred diabolskou Hrou, ktorá ho takmer stála život. No hoci teraz má všetko, čo si môže želať – slobodu, peniaze a minimálnu zodpovednosť –, nie je spokojný. Chýbajú mu fanúšikovia z Hry. Pohodlný život ho nudí, a čím väčšmi ho trápi nespavosť, tým ťažšie odlišuje fantáziu od skutočnosti. Zavše dokonca tajne zatúži, aby si ho Hra našla.

Keď sa stretne s Annou Argosovou, odrazu akoby sa mu všetko rozjasnilo. Je presne jeho typ – bohatá, svetaskúsená a pekná. No pod jej suverénnym zovňajškom vytuší čosi znepokojujúce. Akoby sa niekoho alebo niečoho bála. A k tomu ten jej bezdotykový mobil, ktorý mu je taký povedomý…

A potom sa to začne. Presne ako v jednotke – odštartuje adrenalínový triler. Akčný a dobrodružný. Šum vás doslova prilepí ku knihe a vy chvíľami netušíte, čo je skutočné a čo virtuálne. Dohady, náznaky, prekvapenia a riskantné situácie…po chrbte vám behá mráz. HP podozrievajú z vraždy a hoci je neskôr očistený od obvinenia, vyhostia ho do Švédska. Do krajiny, z ktorej tak zúfalo utekal.

Ďalšie mrazivé príbehy z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Anders de la Motte – Šum