Susan Spencerová-Wendelová - Kým sa nerozlúčim. O poslednom roku života

Pred dvomi rokmi sa Susan dozvedela, že trpí nevyliečiteľnou chorobou, ktorá systematicky ničí nervy svalov. Mala štyridsaťštyri rokov, milujúceho manžela a tri deti. Zostával jej jediný rok života. Rozhodla sa, že ho prežije najlepšie, ako sa dá...

20.12.2013 07:00
debata

Kým sa nerozlúčim je kniha, ktorá sa vás dotkne, prenikne vám do srdca, poplačete si pri nej, ale predovšetkým – ukáže vám, ako si užívať každý jeden deň. Napriek všetkému z nej necítiť hnev ani trpkosť. Áno, miestami je smutná, ale zároveň plná Susaninho optimizmu, čistej radosti zo života a zmyslu pre humor. Je to kniha o živote, nie o smrti.

Vezme vás do sveta ženy, ktorá mala zomrieť, napriek tomu si chcela zvyšný čas vychutnať naplno, s optimizmom, radosťou a zmyslom pre humor. Táto kniha vám pripomenie, že každý deň je lepší, ak ho prežijeme s radosťou…

zväčšiť Susan Spencerová-Wendelová - Kým sa nerozlúčim Foto: Ikar
Susan Spencerová-Wendelová - Kým sa nerozlúčim Susan Spencerová-Wendelová - Kým sa nerozlúčim

Susan preto zanechala milovanú novinársku prácu a všetok čas venovala rodine. V altánku v záhrade za domom sa často stretávala s priateľmi.

Podnikla sedem výletov so siedmimi najdôležitejšími ľuďmi svojho života. Napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu cestovala na Yukon, do Maďarska, na Bahamy, Cyprus.

Pre najmladšieho syna a celú rodinu zorganizovala plávanie s delfínom a dospievajúcu dcéru Marinu zobrala do newyorského obchodu Kleinfeld Bridal, aby ju prvý a posledný raz videla v svadobných šatách.

A napísala knihu Kým sa nerozlúčim. Už nedokázala chodiť ani dvíhať ruky, a tak ju napísala na iPade, ktorý bol darčekom od kolegov z novín. Písala pravým palcom, ktorý si ešte vedela ovládať. Nie je to však 340 strán naplnených trpkosťou a sebaľútosťou, ale je plná optimizmu a radosti.

Áno, je smutná a pravdepodobne sa neubránite slzám, pretože viete ako sa skončí…

Ale tá cesta, jeden rok života Susan, stojí naozaj za to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Susan Spencerová-Wendelová - Kým sa nerozlúčim