Harlan Coben - Šesť rokov. Pravda zabíja!

Šokujúci trhák, v ktorom sa opäť ukázala genialita Harlana Cobena priklincovať vás ku stoličke. Novinka Šesť rokov je ten typ knihy, pri ktorej vypínate telefón a zostávate dlho do noci čítať.

17.01.2014 07:00
debata

„Nádhera Cobenovho remesla je v tom, ako nás dokáže prinútiť, aby sme vnímali a videli čosi, čo vôbec tak nemusí byť…“ píše Washington Post.

Jake Fisher nájde lásku svojho života Natalie, s ktorou si už predstavuje svoju budúcnosť. Namiesto toho ho Natalie opúšťa a o pár dní ho pozýva na svadbu s mužom, ktorého práve stretla. Zúfalý Jake šesť rokov skrýval svoje zlomené srdce a venoval sa kariére univerzitného profesora. Šesť rokov dodržiaval sľub, že manželov nechá na pokoji, a šesť rokov ho ťažili mučivé sny o Natalinom živote s Toddom.

zväčšiť Harlan Coben - Šesť rokov Foto: Ikar
Harlan Coben - Šesť rokov Harlan Coben - Šesť rokov

Až raz jedného dňa Jake natrafí na Toddov nekrológ a vyberie sa na jeho pohreb. Pravdaže, aby videl Natalie a pokúsil sa ju utešiť. Podarí sa mu zazrieť smútiacu vdovu, ale je absolútne šokovaný – nie je to totiž Natalie!

Neznáma žena bola za Todda vydatá takmer 20 rokov. Toto odhalenie úplne zmení všetko, čo si Jake uchovával v pamäti ako vzácnu spomienku na krátke, ale nádherné obdobie vo svojom živote. Ani dlhých šesť rokov nedokázalo zmeniť jeho city k Natalie a tak začne neúnavne hľadať pravdu. Natalie už celé roky nikto nevidel, sestra zaryto mlčí, kňaz si nepamätá sobášny obrad, priatelia mu neveria a ctihodná univerzita sa nerada delí o tajomstvá. Hľadanie ženy, ktorá mu zlomila srdce a klamala, ho čoskoro privedie do nebezpečných situácií. Zistí, že sa stal súčasťou vykonštruovanej fikcie a v ohrození je nielen jeho život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Harlan Coben - Šesť rokov