Silvester Lavrík: Naivné modlitby

Povedať o protagonistoch románu v poviedkach Naivné modlitby, že sú hrdinami, by bolo nespravodlivé. Voči hrdinom predovšetkým.

24.01.2014 05:00
debata
Silvester Lavrík
Naivné modlitby Foto: Kalligram
Silvester Lavrík: Naivné modlitby Silvester Lavrík Naivné modlitby

Napriek tomu v nich heroizmus je. Dobre schovaný. Pre pozorného čitateľa môže byť zážitkom hľadať ho. Skepsu príbehov v tomto kalendári našich historických aj každodenných zlyhaní vyvažuje svižné tempo rozprávania, prekvapivo nasvietené súvislostia razantný humor.

Silvester Lavrík sa narodil 24. januára 1964 v Spišskom Štiavniku. Po štúdiách na Univerzite P. J. Šafárika v Prešove pôsobil ako učiteľ slovenského jazyka a výtvarnej výchovy. Neskôr založil amatérske divadelné združenie BáPoDi, kde pôsobil aj ako režisér. Po rôznych „londonovských“ peripetiách a remeselníckych zamestnaniach študoval divadelnú réžiu na VŠMU v Bratislave a pracoval ako režisér Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Ako dramatický autor a režisér spolupracuje aj s profesionálnymi divadlami v Čechách. Od roku 2000 bol umeleckým šéfom Mestského divadla Zlín, potom šéfredaktorom Slovenského rozhlasu – Rádia Devín, aj projektový manažér Rádia Litera a Rádia Klasika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #román #spisovateľ #Silvester Lavrík #dramatik