Dvaja Rusi sa hádali o literatúre. Skončilo sa to smrťou.

Poézia alebo próza? Toto bola téma dišputy dvoch kamarátov v zauralskom meste Irbit. Ich debata, pri ktorej sa posilňovali alkoholom, mala však tragický záver. Zástanca poézie totiž bránil svoje názory naozaj odhodlane a na pomoc si vzal nôž.

30.01.2014 16:31
Knihy Foto:
Poézia alebo próza?
debata (1)

Minulý týždeň v pondelok sa dvaja priatelia stretli v dome u budúcej obete. Podľa BBC 67-ročný muž vyhlásil, že jedine próza sa dá považovať za skutočnú literatúru. Sám tiež v miestnej tlači publikoval.

Opačného názoru bol jeho 53-ročný hosť, bývalý učiteľ. Nakoľko nemohol svojho oponenta presvedčiť, že poézia je najvyššou formou literatúry, vošiel do kuchyne po nôž a svojho hostiteľa bodol. Ten zraneniu podľahol. Útočník z bytu nakoniec utiekol do neďalekej dediny. Obaja muži boli v tom čase výrazne pod vplyvom alkoholu. Vrahovi podľa polície hrozí 15 rokov väzenia.

Ako informuje BBC, nebezpečné hádky o literatúre nie sú aktuálne v Rusku ničím nezvyčajným. V juhoruskom meste Rostov na Done skončila ublížením na zdraví debata o výklade diela filozofa Immanuela Kanta. Jeden z mužov pri nej totiž vytiahol na druhého vzduchovú pištoľ.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Rusko #literatúra