Boris Zala: Europeanizmus

V knihe Europeanizmus predkladá autor filozofický projekt hodnotového založenia Európy, ktorý sa opiera o relevantné historické, politické a sociálnovedné analýzy. Čitateľovi tak umožňuje preniknúť hlbšie do problematiky hodnotového dedičstva Európy a aktuálneho diskurzu o jej minulosti i budúcnosti.

11.03.2014 05:00
debata
Boris Zala:
Europeanizmus Foto: Kalligram
Boris Zala´: Europeanizmus Boris Zala: Europeanizmus

Doc. PhDr. Boris Zala, CSc. (1954) absolvoval v roku 1979 Filozofickú fakultu UK v Bratislave. Od roku 1982 pracoval v robotníckych zamestnaniach z dôvodov politického prenasledovania. Po tzv. Nežnej revolúcii od roku 1990pracoval ako vedúci sekretariátu predsedu SNR a ako odborný asistent na Filozofickej fakulte UK.

Od roku 2000je členom Predsedníctva strany SMER-sociálna demokracia, v rokoch 2000–2003 bol podpredsedom strany. V roku 2002 bol zvolený za SMER za poslanca NR SR. Bol členom Zahraničného výboru NR SR a Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS . Od roku 2006 do roku 2009 bol predsedom Zahraničného výboru NR SR, vedúcim Slovenskej delegácie v Rade Európy a viceprezidentom Rady Európy. Od roku 2009 je poslancom Europského parlamentu, členom jeho Zahraničného výboru a členom Delegácie pre spoluprácu EÚ-Južná Afrika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Európa #Boris Zala Europeanizmus #hodnoty