Táňa Keleová-Vasilková - Julinkina pekáreň. Najprv bol názov, potom kniha

Nová kniha Táni Keleovej-Vasilkovej Julinkina pekáreň je o sile lásky, o sile rodinných vzťahov i priateľstva, ale aj o snívaní. A tiež o pečení chleba, dodáva najobľúbenejšia a najpredávanejšia slovenská autorka Táňa Keleová-Vasilková.

04.04.2014 07:00
debata
Táňa Keleová-Vasilková Foto: Ikar
Táňa Keleová-Vasilková Táňa Keleová-Vasilková

Celý príbeh je doslova prevoňaný…tak ako keď vstúpite vo Francúzsku do pekárničky a vás obklopí vôňa chrumkavej bagety či lahodného croissantu.

Hlavná hrdinka Klára je slobodná a bezdetná štyridsiatnička, jej život je naplnený. Láskou, priateľstvom aj snami. Tými, ktoré sa jej snívajú v noci, a tými, ktoré sníva cez deň. „Znova ma zobúdza môj sen. Stále ten istý… čarovný a voňavý. Zobudí ma jeho vôňa. Vôňa čerstvo upečeného chleba s chrumkavou kôrkou, lákavá a hladkajúca srdce. Zobudí ma, pretože túžim tú vôňu žiť, dotknúť sa jej, stať sa jej súčasťou.“

A potom otvorí oči a ocitne sa v realite.

Klára túži ísť do Francúzka, pre ňu čarovného a príťažlivého, chce sa očami dotknúť miest, ktoré zatiaľ pozná len z internetu a časopisov.

zväčšiť Táňa Keleová-Vasilková - Julinkina pekáreň Foto: Ikar
Táňa Keleová-Vasilková - Julinkina pekáreň Táňa Keleová-Vasilková - Julinkina pekáreň

Keď do jej života vstúpi Anna, otcova bývalá milenka, jej dni sa začínajú meniť… a sny dostávajú celkom inú podobu.

Keleová-Vasilková priznáva, že občas inšpirovaná vlastnými riadkami nejaký chlieb upiekla aj ona, čomu sa jej rodinka zakaždým potešila. „Zvláštnosťou pri tejto knihe bolo, že som vedela jej názov skôr, než som ju začala písať. Jednoducho to zafungovalo celkom opačne než zvyčajne: najprv bol názov, potom vznikla kniha,“ vysvetľuje autorka na svojej oficiálnej stránke www.vasilkova.sk. Verí, že si čitateľky obľúbia hlavné postavy tak, ako ona a ako dodáva – „moja obľúbenkyňa bola Anna.“

S vydaním knihy Julinkina pekáreň sa spúšťa aj veľká súťaž pre čitateľky Vasilkovej-Keleovej o luxusný víkendový pobyt v hoteli Chateau Appony v Oponiciach. Na štyri čitateľky čaká úžasný víkend plný prekvapení v exkluzívnom kaštieli, kde kedysi bývala šľachta. Teraz tam výherkyne môžu stráviť víkend s najúspešnejšou slovenskou spisovateľkou, ktorá predala vyše 1 milión kníh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Keleová-Vasilková #Julinkina pekáreň