V piatok sa v Bratislave začne festival SlavCon

V piatok 25. apríla sa v bratislavskej Iuvente začne festival SlavCon. Podujatie, ktoré sa tento rok ponesie v znamení drakov, vlkov a bájnych tvorov, potrvá do nedele 27. apríla.

25.04.2014 05:00
Harry Potter a jeho fanúšikovia zistia, že... Foto:
Na svoje si prídu aj fanúšikovia a fanúšičky Harryho Pottera počas programu s názvom Víkend na Rokforte.
debata

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na prednášky, vystúpenia, interaktívne workshopy, súťaže a diskusie.

Slovenský spisovateľ Jozef Žarnay porozpráva o svojej tvorbe, ale aj o fantastike na Slovensku. Juraj Červenák na SlavCone pokrstí očakávanú knihu Sekera z bronzu, rúno zo zlata, steampunkový satirický epos Škoricovník s podtitulom Zlatá cesta (2013) predstavia autori Martin Jurík a Michal Ružička spolu s krstným otcom diela Jurajom Kemkom. Účasť potvrdil aj napríklad český dizajnér hier Vladimír Chvátil.

Počas programu s názvom „Víkend na Rokforte“ sa fanúšikovia a fanúšičky známeho knižného či filmového čarodejníka Harryho Pottera budú môcť stať súčasťou jednej zo štyroch fakúlt či hrať „metlobal“. Sprievodný program ponúkne napríklad historický tábor, ohňovú šou, lukostrelecký turnaj, priestor pre spoločenské hry či komiksovú čitáreň.

Festival SlavCon vznikol v roku 2006 ako dobrovoľnícky projekt OZ Spoločenstvo Tolkiena, v roku 2011 sa k organizácii pridalo aj OZ Sci-Fi Guide.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #festival #fantasy #Harry Potter #J.R.R. Tolkien #SlavCon