Záhadológ Däniken začína svoje slovenské turné

Preslávil sa ako ten, kto nachádza svojské odpovede na ťažko vysvetliteľné javy. Švajčiar Erich von Däniken už desaťročia provokuje vedeckú obec svojimi teóriami, práve vďaka nim si však získal množstvo čitateľov a poslucháčov po celom svete. Takmer osemdesiatročný spisovateľ odhalí svoje nové zistenia aj na prednáške v Bratislave, a to v utorok v Dome odborov. Jeho turné pokračuje v stredu v Trnave a vo štvrtok v Trenčíne.

13.05.2014 05:00
Erich von Daniken Foto:
Erich von Däniken
debata (1)

Erich von Däniken sa na Slovensko vracia po štyroch rokoch. Tentoraz sa zameria najmä na tajomstvá Egypta, ktorý je aktuálne objektom jeho skúmania.

„Je to moja obľúbená krajina, pretože je pre mňa nevyčerpateľnou studnicou záhad. Svojich divákov zavediem na miesta, kam sa bežní turisti nedostanú, pokúsim sa podať vysvetlenie mnohých záhad, na ktoré mám často veľmi odlišný pohľad ako bežná egyptológia. Samozrejme, nevynechám ani Veľkú pyramídu a nové objavy, ku ktorým došlo v poslednom období,“ hovorí spisovateľ.

Dvojhodinová prednáška bude tlmočená do češtiny, po nej bude nasledovať autogramiáda. Däniken láka aj na jej vizuálne spracovanie.

„V spolupráci s odborníkmi na počítačové animácie som pripravil i divácky atraktívnu prednášku a verím, že divákov zaujme. Veľmi by som si prial, aby sa na mňa tešili tak, ako sa ja teším na nich,“ odkazuje.

Erich von Däniken zaujal svojimi prácami o mimozemskom ovplyvňovaní ľudskej kultúry od prehistorických čias. Je jednou z osobností popularizujúcich paleokontakt a teórie starovekých kozmonautov. Svojimi názormi si získal množstvo fanúšikov, ale väčšina vedcov ho prijíma so značnou skepsou. Ako autor sa preslávil svojou prvotinou Spomienky na budúcnosť z roku 1968. Na Slovensku vyšla známa kniha o tri roky neskôr. Podľa diela bol neskôr nakrútený aj rovnomenný dokument.

Do dnešných dní vydal autor takmer štyri desiatky kníh, ktoré boli preložené do viac ako tridsiatich jazykov. S predajom 63 miliónov výtlačkov sa stal dosiaľ najúspešnejším autorom literatúry faktu.

Vstupenky na jeho slovenské turné sú dostupné v sieti Ticketportal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Erich von Däniken #mimozemšťania