Erlend Loe: Kamióny volvo

Voľné pokračovanie obľúbeného románu Doppler pokračuje tam, kde sme skončili, Doppler sprevádzaný malým losom a synom sa blížia k švédskej hranici.

01.11.2014 05:00
debata
Erlend Loe:
Kamióny volvo Foto: Premedia
Erlend Loe Kamióny volvo Erlend Loe: Kamióny volvo

Humor tejto knihy okrem iného ťaží z večného porovnávania Švédska a Nórska, ale aj z dvoch nových postáv starého muža a ženy, ktorí celé desaťročia pestujú svoju antipatiu. Doppler na úteku od vlastnej rodiny stretáva nových zaujímavých ľudí a hrozí mu, že jedného dňa predsa len dospeje.

Erlend Loe (1969) je nórsky spisovateľ a scenárista. Debutoval na začiatku deväťdesiatych rokov. Jeden z najpreklada­nejších nórskych autorov sa stal populárnym vďaka humorným a niekedy naivným románom, hoci sa v jeho príbehoch časom objavili aj temnejšie tóny a príklon k satirickej kritike nórskej spoločnosti. Pracoval na psychiatrickej klinike a v novinách, neskôr prešiel k písaniu románov a scenárov. Je autorom niekoľkých kníh pre deti a desiatich románov pre dospelých. Tieto svety sa v jeho knihách prelínajú, problém dospieť majú najmä mužské postavy.Čitatelia si obľúbili jeho zdanlivo naivný štýl, ale aj humor a iróniu. V slovenčine vyšli jeho romány Naivne.Super., Doppler a Inventúra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #kamióny #Erlend Loe