Dan Brown: Inferno – Peklo. Pozrite si ilustrované vydanie

Dan Brown je autorom šiestich svetových bestsellerov, ktoré vyšli v rekordnom počte vyše 200 miliónov výtlačkov vo viac než päťdesiatich jazykoch.

21.11.2014 07:00
debata
zväčšiť Dan Brown: Inferno – Peklo Foto: Ikar
Dan Brown: Inferno – Peklo Dan Brown: Inferno – Peklo

„Pred Infernom som napísal niekoľko románov o výtvarnom umení, nikdy však knihu o literatúre,“ vysvetľuje Dan Brown. „Pri Inferne bolo pre mňa vzrušujúce zahĺbiť sa do Danteho majstrovského literárneho diela a preskúmať nielen jeho víziu pekla, ale aj neobyčajné a pozoruhodné umenie, dejiny a krajiny, ktoré v jeho živote a tvorbe zohrali mimoriadne dôležitú úlohu.“

Vytvorenie ilustrovaného vydania hitu Inferno – Peklo mu prostredníctvom fotografií poskytlo príležitosť opäť precítiť veľa z toho, čo vychutnával pri písaní tohto románu. „Dúfam, že rovnaký pôžitok prinesie aj vám,“ odkazuje svojim čitateľom Dan Brown.

Najnapínavejší román Dana Browna Inferno – Peklo, inšpirovaný slávnou epickou básňou Danteho Alighieriho, vyšiel doplnený viac než dvoma stovkami úchvatných farebných fotografií, ilustrácií a máp. Jedinečným spôsobom tak približuje miesta, ktoré inšpirovali toto slávne apokalyptické dielo literárnej klasiky.

V príbehu tak pri putovaní hlavných hrdinov môžete sledovať ich cestu na mapkách, pozriete sa na strechy Florencie, aj na morovú masku. Nechýba Mapa pekla od Sandra Botticelliho, kde sú na detaile hriešnici zahrabaní dole hlavou a zo zeme im trčia nohy. Viete ako vyzerá vchod do Buontalentiho jaskyne v záhrade Boboli? Alebo iluminovaný manuskript Danteho Božskej komédie? Či posmrtná maska Danteho Alighieriho v Palazzo Vecchio?

To všetko uvidíte pri čítaní nového ilustrovaného vydania bestselleru Dana Browna Inferno – Peklo.

„Najtemnejšie miesta v pekle sú vyhradené tým,
čo v čase morálnej krízy zaujímajú neutrálny postoj.“

Inferno – Peklo je dobrodružný triler, ktorý nadchol všetkých fanúšikov Dana Browna.

Na začiatku sú slová – Hľadaj a nájdeš! Čas sa kráti. Znejú v hlave známemu harvardskému vedcovi ikonografovi Robertovi Langdonovi, keď sa zranený prebudí na nemocničnej posteli. Netuší, kde je a ako sa tam dostal. Nevie vysvetliť ani to, odkiaľ sa v jeho veciach vzal podivný predmet. Čo má hľadať? Komu alebo čomu sa kráti čas?

V ohrození života spolu s mladou lekárkou Siennou Brooksovou unikajú po uliciach Florencie, nádherného starobylého mesta, rodiska vynikajúceho básnika Danteho Alighieriho. Langdonovi sa postupne vracia pamäť: pomocou veršov z Danteho temnej epickej básne Peklo musia dešifrovať kódy ukryté v slávnych dielach renesancie – v sochách, obrazoch, budovách. Chcú tak vyriešiť záhadu a zabrániť katastrofe hroziacej ľudstvu. O výsledky pátrania sa však zaujímajú aj iní a tí sa nezastavia pred ničím…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Inferno - Peklo #Dan Brown #ilustrácia