Veronika Šikulová: Medzerový plod

Veronika Šikulová niekoľko rokov píše fejtóny. Z niektorých urobila poviedky, z iných ostali fejtóny. Popritom stále čosi píše.

29.12.2014 05:00
debata
Veronika Šikulová
Medzerový plod Foto: Slovart
Veronika Šikulová Medzerový plod Veronika Šikulová Medzerový plod

Aj preto pri niektorých jej poviedkach budete mať pocit, že ste ich už niekde čítali. Nie je to celkom tak. Autorka sa rada hrá, maže, kombinuje a pointuje nanovo. Poviedka je jej najobľúbenejší žáner. Má rada, ak sa o spisovateľovi hovorí, že stále píše tú istú knižku. O nej to platí dvojnásobne. Popri knižkách Domček jedným ťahom, Miesta v sieti či Diera do svetra vznikali poviedky. Hádam sa jej podarilo na plátno pridať zopár nových postáv a postavičiek, iným rozostriť kontúry. Tak nejako vznikla knižka, ktorá má príznačný názov.

Veronika Šikulová sa narodila 15. marca 1967 v Modre. Po absolvovaní gymnázia v Modre vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pôsobila ako novinárka a popritom sa venovala písaniu próz. Prvé prózy publikovala v literárnej prílohe denníka Smena, v literárnych časopisoch Romboid, Slovenské pohľady a v zborníku mladých autorov Druhý dych (1985). Žije a tvorí v Modre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Modra #poviedky #Veronika Šikulová #fejtóny