Laco Kerata: Ešte som tu a zostanem

Láskavé a humorné spomienky starca, ktorý prežil bohatý život v kruhu svojich blízkych a priateľov. Spomienky, predstavy a realita sa mu už v mysli zlievajú.

31.12.2014 05:00
debata
Laco Kerata:
Ešte som tu a zostanem Foto: KK Bagala
Laco Kerata Ešte som tu a zostanem Laco Kerata: Ešte som tu a zostanem

Napriek neľahkému životu pociťuje naplnenie, spokojnosť a dobrácky pristupuje ku každému, koho stretne. Akoby nám dával nádej, že existuje harmónia vedomia, sveta a vesmíru. Len my vnímame, že za jeho chrbtom sa dejú čudné veci.

Laco Kerata (1961) vydal zbierky poézie Hriešny spánok a Prišiel som, videl som, drámy Rádiové hry a Večera nad mestom, zbierku poviedok Mám sa a román Zlý herec, ktorý sa dostal do finále Ceny Anasoft litera a vyšiel v českom preklade. V roku 2013 vydal zbierku poviedok Malé domov. Je absolventom divadelnej réžie na VŠMU, kde získal aj doktorát z dramaturgie. V roku 1991 spolu s Blahom Uhlárom a Milošom Karáskom založil Divadlo Stoka, v ktorom pôsobil do roku 2002, neskôr založil divadelné združenie MED – My Experimental Drama. Napísal viac ako dvadsať divadelných a rozhlasových hier. Pracuje ako režisér v Slovenskom rozhlase, stále aktívne hrá a píše, žije v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Laco Kerata #spomienky starca