Claire Kendalová - Kniha o tebe. Viete, kto vám dýcha na krk?!

Prenasleduje ju, kupuje jej darčeky, píše jej listy... jeho posadnutosť ňou rastie každým ďalším dňom čoraz desivejšie... a ona zažíva všadeprítomný pocit ohrozenia.

26.02.2015 07:00
debata
Claire Kendalová - Kniha o tebe Foto: Ikar
Claire Kendalová - Kniha o tebe Claire Kendalová - Kniha o tebe

Dostáva sa jej nechcenej pozornosti. Je vždy pri nej. Za ňou.

Sleduje ju na každom kroku.

Všetky letáky pred ním varujú. Nakoniec vraj k tomu zaručene dôjde…

Kniha o tebe je brilantný psychotriler, ktorý skúma hranice medzi láskou a nátlakom, fantáziou a realitou. Pohltí vás od prvej strany a vy si budete znova a znova klásť otázku: Kam až môže zájsť posadnutosť a túžba ovládať iných?

Volá sa Rafe.

Objaví sa všade, kam sa Clarissa pohne. Čaká na ňu v parku, v práci, na železničnej stanici, pred jej bytom. Rafova posadnutosť mladou ženou každým dňom narastá, jeho blízkosť naháňa Clarisse strach. Dal jej jasne najavo, že neodíde, vraj pre jej dobro. Psychopatický manipulátor Rafe sa stáva Clarissinou nočnou morou.

Mladá žena sa márne dovoláva pomoci, bez dôkazu o zločine ide len o výkriky do prázdna. Ak sa chce šialenca zbaviť, musí ho usvedčiť sama, a tak si začne do denníka zaznamenávať podrobnosti o ich stretnutiach, zbierať všetko, čo by raz mohlo poslúžiť ako chýbajúci dôkaz.

Keď ju neskôr vyberú za členku poroty, vydýchne si. Súdna sieň je útočisko, kam Rafe nemá prístup.

Musí predsa existovať svet, kam nemá prístup. Snáď ho konečne našla. Naproti mramorovému schodisku viseli portréty vážených sudcov. Keď stúpala na prvé poschodie, zdalo sa jej, že ju pozorujú. Za žiadnych okolností sa však nemienila vzdať nádeje, že nájde miesto, kde ju nebude môcť sledovať.

Keď zamestnanec súdu skontroloval jej pas a predvolanie vytlačené na ružovom papieri, sadla si na tapacírovanú modrú stoličku. V miestnosti bolo príjemne teplo. Prsty na nohách jej rozmrzli. Vlasy uschli. Akoby sa ocitla na nejakom čarovnom mieste, ďaleko od neho. Dnu mohli vstúpiť iba členovia poroty, a aj oni museli najprv vyťukať kód.

Clarissa sa na pojednávaniach dozvedá podrobnosti o prípade únosu a zneužitia mladej ženy a uvedomí si až desivú podobnosť medzi ich životmi.

Rafa sa nestrasie. Šialenec si v hlave vytvoril predstavy, ktoré sa zďaleka nekončia rozprávkovo.

Kam až teda môže zájsť posadnutosť a túžba ovládať druhých?

Táto kniha môže byť aj o tebe…

Kniha o tebe vychádza vo vyše dvadsiatich piatich krajinách sveta. V tomto majstrovskom psychologickom trileri sa autorka Claire Kendalová pohráva s krehkou hranicou medzi láskou a posadnutosťou, realitou a chorými predstavami a nedá čitateľovi spávať ešte dlho po prečítaní poslednej stránky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Kniha o tebe #Claire Kendalová