Holly Blacková a Cassandra Clarová - Železná skúška. Magický svet čarodejníkov!

Je vyvolený. Prežije však železnú skúšku?! 12-ročný Callum je v rodnom mestečku legendou, ale nie v dobrom. Preslávil sa štipľavými poznámkami na adresu zastupujúcich učiteľov, ale bavilo ho aj trápenie riaditeľov, dozorcov na chodbách a kuchárok. Teraz sa jeho život má zmeniť.

12.05.2015 06:00
debata
Holly Blacková a Cassandra Clarová - Železná... Foto: Yoli
Holly Blacková a Cassandra Clarová - Železná skúška Holly Blacková a Cassandra Clarová - Železná skúška

Tak sa začína prvá kniha novej série Magistérium – Železná skúška. Vo svete ju označujú za najúžasnejšie magické dobrodružstvo od čias Harryho Pottera.

Ale späť k mladíkovi Callumovi. Jedného dňa dostal pozvánku do tajomnej čarodejníckej školy magistérium. Má tam zložiť vstupnú skúšku, no Callum odmalička vie, že ak by sa zaplietol s mágiou, znamenalo by to preňho smrteľné nebezpečenstvo. Mágiu má v sebe, no nevie ju celkom ovládať. Takže čo teraz?

Callum sa preto rozhodne neuspieť a vyzerať čo najhoršie, aby ho odmietli. Lenže osud to chce inak. Majster Rufus si ho napriek tomu vyberie za učňa. „Človek musí dlho študovať, aby mal rovnakú moc ako čerstvo prebudený mág,“ hovoril mu predtým otec. „Mladí čarodejníci svoju silu ešte nevedia ovládať.“

Callum teda prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou a zlovestnou históriou. V podzemí čarodejnícku školu nikto nevypátra. Nie je tam nijaké svetlo, ani okná. Magistérium je labyrint. Žiakov tam učia čarovať a je to celkom zábavné, lenže zároveň ich pripravujú na to, že raz možno budú musieť zachraňovať svet pred Nepriateľom smrti.

Callum sa prvý raz v živote necíti ako čudák a dokonca verí, že si v magistériu nájde priateľov. Lenže železná skúška je iba začiatok a to najťažšie ho ešte len čaká.

ŽELEZNÁ SKÚŠKA je napínavé dobrodružstvo, vďaka ktorému spoznáte magický svet čarodejníkov, v akom ste doteraz neboli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #YOLI #Holly Blacková #Cassandra Clarová #Železná skúška