Autorka Päťdesiatich odtieňov sivej zlomila rekord

S poskytovaním rozhovorov novinárom to spisovateľka E. L. Jamesovej nepreháňa, skôr ich dáva len výnimočne, pretože ako sama tvrdí, jej knihy sa predávajú samy. Tieto slová potvrdzuje aj jej najnovší rekord.

26.06.2015 05:20
Obal knihy Grey: Fifty Shades of Grey as told... Foto:
Obal knihy Grey: Fifty Shades of Grey as told by Christian.
debata

Vo Veľkej Británii sa počas prvých troch dní z jej aktuálnej novinky predalo 647 401 výtlačkov, vďaka čomu sa kniha stala historicky najrýchlejšie sa predávajúcim titulom v Británii. E. L. Jamesovej prekonala rekord knihy Stratený symbol Dana Browna z roku 2009, z ktorého sa vtedy predalo 551-tisíc kópií.

Kniha Grey: Fifty Shades of Grey as told by Christian, teda Grey: Päťdesiat odtieňov sivej z pohľadu Christiana, prináša známy príbeh očami hlavného hrdinu Christiana Greya. Nemilosrdná kritika označila knihu za nahliadnutie do hlavy psa. Autorka si však z názorov kritikov nemusí robiť ťažkú hlavu. Dôkazom toho, že to bol zo strany E. L. Jamesovej výhodný krok, sú aj čísla predaja v USA, kde si nedočkaví fanúšikovia za prvé štyri dni kúpili 1,1 milióna kópií. „Nadšenie a rozruch, o ktoré sa postarala publikácia Grey, sú skutočne neodolateľné a tieto prvé výsledky ma veľmi tešia,“ uviedla Susan Sandon z vydavateľstva Cornerstone.

Vydavateľstvo Albatros Media, ktoré prinieslo na slovenský trh trilógiu E. L. Jamesovej, prejavilo záujem aj o vydanie jej aktuálnej knižnej novinky. „V súčastnosti o právach rokujeme,“ uviedla Lucia Hlubeňová z Albatros Media. Ďalšie detaily vydania či termín, kedy by mohla kniha vyjsť aj na Slovensku, zatiaľ však nie sú známe.

Pár dní pred vydaním štvrtej knihy E. L. Jamesovej zmizol rukopis a vydavateľstvo sa obávalo, že sa páchatelia pokúsia predať výňatok z knihy médiám či spraviť z rukopisu pirátske kópie. Dosiaľ však polícia nenašla žiadne dôkazy o krádeži. Vyšetrovanie stále pokračuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Päťdesiat odtieňov sivej #E.L.Jamesová