Rastlinné antibiotiká – liečivé a neškodlivé!

Lieky oslabujú náš imunitný systém a prinášajú riziko, že sa na ne patogény stanú rezistentnými. Najmä teraz na jeseň je všade okolo plno chorých – kašeľ, nádcha, plný nos... napadlo vám, koľko liekov dostanete do seba a ké problémy spôsobujú vášmu organizmu?

05.11.2015 07:00
debata
zväčšiť Aruna M. Siewert - Rastlinné antibiotiká Foto: Noxi
Aruna M. Siewert - Rastlinné antibiotiká Aruna M. Siewert - Rastlinné antibiotiká

Prečo nevyskúšať rastlinné antibiotiká, ktoré sú prírodné a môže si ich dopriať ktokoľvek?

V knihe Rastlinné antibiotiká sa dočítate, čo sú to antibiotiká a ako účinkujú.

Okrem toho sa dozviete, aké otázky by ste mali položiť lekárovi v prípade, že vám odporučí antibiotikum.

Osobitná kapitola vám zase ukáže, ako môžete po nevyhnutnej liečbe antibiotikami za pomoci liečivých rastlín a zdravej výživy obnoviť váš imunitný systém.

Napríklad taká chrípka – vyskúšajte niektorý z tipov v tejto užitočnej knihe.

Liečba rastlinnými prípravkami:

  • Vždy podľa príslušného problému môžete zmiešať v rovnakom pomere až šesť bylín z nasledujúcich troch kategórií a vypiť v priebehu dňa v určitých intervaloch 3–5 šálok čaju.
  • Pri kašli: Šalvia, tymian, skorocel.
  • Pri nádche: Železník, mäta.
  • Na posilnenie imunity: Kapucínka, chren, echinacea.
  • Inhalácia na uľahčenie dýchania: Podľa potreby pol hrste šalvie alebo mäty spariť v mise, hlavu a misu prikryť a 5 až 10 minút zhlboka vdychovať blahodarnú paru podľa možnosti striedavo nosom a ústami.
  • Postaviť malú misku s niekoľkými kvapkami tymianového oleja vedľa lôžka. Pravidelne izbu chorého vytrieť (umyť dlážku) vodou s niekoľkými kvapkami tymianového a citrónového oleja.

TIP

CIBUĽOVÁ ŠŤAVA PROTI ÚPORNÉMU KAŠĽU
Ošúpte tri stredne veľké cibule, nakrájajte ich na veľmi tenké plátky a uložte do väčšieho zásobníka vždy vrstvu cibule a tenkú vrstvu trstinového cukru. Keď cibuľu spotrebujete, na vrch uložte vrstvu cukru, nádobu uzatvorte a položte na noc do chladničky. Ráno všetko preceďte a zachytávajte vzniknutú šťavu (cibuľu na cedidle ešte roztlačte vidličkou). Šťavu nalejte do čistej fľaše s uzáverom. Podľa potreby, ak je dráždenie na kašeľ veľmi nepríjemné, pomaly dve – tri lyžičky šťavy prehltnite. Chutí lepšie, ako to znie!

Najmä v noci je cibuľová šťava vynikajúci utišujúci prostriedok, aby sa znova vrátil liečivý spánok. Šťava vydrží v chladničke 3 dni.

„Antibioticky účinnými liečivými rastlinami podporíte imunitný systém a namiesto toho, aby vás infekcia ešte viac oslabila, prekonáte ju posilnení,“ radí autorka knihy Rastlinné antibiotiká Aruna M.Siewert, ktorá sa roky venuje ľudovému liečiteľstvu a fytoterapii. Podľa nej vás rastlinné antibiotiká vyzbroja lepšie pre prípad nasledujúcej infekcie. Rýchlejšie vyzdraviete a nebudete tak často chorí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #antibiotiká #Noxi #Rastlinné antibiotiká