George Orwell: Úpadek anglické vraždy

Esejistické dielo britského spisovateľa, autora kultových knižiek Zvieracia Farma a 1984 Georgea Orwella (1903 - 1950) vychádza v štyroch zväzkoch a obsahuje spolu 241 esejí, analýz, recenzií a novinových stĺpčekov.

22.01.2016 05:00
debata
George Orwell: Úpadek anglické vraždy

Úpadok anglickej vraždy, tretí zväzok esejí Georgea Orwella z rokov 1945 – 1946, prináša angažované texty Prečo píšem, Sloboda tlače, Vy a atómová bomba či Antisemitizmus v Británii, ako aj eseje na domáce témy Na obranu anglickej kuchyne, Príhovor za otvorený oheň, Zamyslenie nad žabou obyčajnou a Šálka dobrého čaju, ale tiež málo známe Orwellove recenzie, napríklad Dostojevského Zločinu a trestu a Bratov Karamazovcov alebo Pruského dôstojníka od D. H. Lawrencea. Nemožno tiež pominúť vtipné a trefné dobové úvahy zverejňované v stĺpčekoch Ako to vidím ja.

Esejistické dielo britského spisovateľa, autora kultových knižiek Zvieracia Farma a 1984 Georgea Orwella (1903 – 1950) vychádza v štyroch zväzkoch a obsahuje spolu 241 esejí, analýz, recenzií a novinových stĺpčekov. V tejto podobe ide o najúplnejší, najširší a úplne vyčerpávajúci súhrn Orwellovej publicistiky v češtine. Preložila Kateřina Hilská.

V anglickom origináli Decline of the English Murder and other essays, Penguin Books 1965.

Argo

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #George Orwell: Úpadek anglické vraždy