Andrea Tornielli / František: Meno Boha je Milosrdenstvo

Publikácia prináša rozhovor s pápežom Františkom, ktorý uskutočnil vatikanista Andrea Tornielli. V rozhovore pápež František prostredníctvom spomienok z mladosti a skúseností zo svojho kňazského pôsobenia vysvetľuje dôvody, prečo si želal vyhlásiť mimoriadny Svätý rok milosrdenstva. Nepodceňuje etické ani teologické otázky a zdôrazňuje, že cirkev nemôže zatvoriť dvere pred nikým.

31.01.2016 05:05
debata
Andrea Tornielli / František: Meno Boha je... Foto: FORTUNA LIBRI
Andrea Tornielli / František Meno Boha je Milosrdenstvo    Andrea Tornielli / František: Meno Boha je Milosrdenstvo   
  

Predovšetkým sa chce priblížiť k všetkým nepokojným a uboleným, ktorí túžia byť prijatí, nie odmietnutí: k chudobným a vylúčeným, k väzňom a prostitútkam, ale aj k zmäteným a k tým, čo sa vzdialili od viery, k homosexuálom i k rozvedeným. Nevyhýba sa ani vzťahom medzi milosrdenstvom, spravodlivosťou a skazenosťou. Kresťanom, ktorí sa pripočítavajú k zástupu „spravodlivých“, pripomína: „Aj pápež je človek, ktorý potrebuje Božie milosrdenstvo.“

„Milosrdenstvo je prvá vlastnosť Boha. Jeho meno je Milosrdenstvo. Neexistuje situácia, z ktorej sa nedostaneme; nie sme odsúdení, aby sme zahynuli v pohyblivých vodách.“ Súčasťou slovenského vydania je aj Misericordiae vultus, bula, ktorou sa vyhlasuje mimoriadny Svätý rok milosrdenstva. Kniha vychádza súčasne v 86 krajinách.

V talianskom origináli Il nome di Dio é Misericordia (Piemme 2016).

Fortuna Libri

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #František #kniha #knižná novinka #Andrea Tornielli #Meno Boha je Milosrdenstvo