Na scénu sa vráti Nesbøov hrdina Harry Hole

Už počas minuloročnej návštevy v Bratislave nórsky spisovateľ Jo Nesbø prezradil, že s obľúbeným detektívom, problematickým Harrym Holeom, ešte neskončil. "Agentúra zastupujúca Jo Nesbøa včera oficiálne oznámila, že jedenáste pokračovanie príbehu s obľúbeným inšpektorom Harrym Holeom vyjde v Nórsku v marci 2017," uviedlo vydavateľstvo Ikar, ktoré prináša detektívky Nesbøa na Slovensko.

23.02.2016 10:52
JO NESBO , Nesbø Foto: ,
Nórsky spisovateľ Jo Nesbø
debata

Bližšie informácie o obsahu novej knihy však zatiaľ nie sú známe. Dokončený rukopis by mal odovzdať už v auguste 2016.

Harry Hole je talentovaný detektív, no s množstvom neduhov, ktoré narúšajú jeho spoľahlivosť, ako alkohol či nerešpektovanie autorít. „Spoločný máme možno vkus na popkultúru, neskrývam, že prostredníctvom Harryho sa snažím propagovať hudbu, ktorú chcem, aby ste počúvali. Alebo jeho ústami môžete povedať to, čo by ste ako spisovateľ nepovedali – že napríklad film Mela Gibsona Statočné srdce je najhorší film, aký kedy získal Oscara,“ uviedol autor, ktorý pripúšťa, že majú s hlavným hrdinom spoločnú kombináciu romantika a cynika.

Už na budúci rok by sa mal do kín dostať aj pripravovaný film Snehuliak, nakrútený podľa rovnomennej Nesbøovej knihy. Hlavnú úlohu Harryho Holea stvárni Michael Fassbender, pričom si vo filme zahrajú aj Rebeca Fergusonová a Charlotte Gainsbourgová. O réžiu sa postará švédsky filmár Tomas Alfredson.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikar #Harry Hole #pokračovanie #snehuliak #Jo Nesbø