Gillian Flynn: Predtucha

Nerdy to už v detstve mala ťažké, so svojou matkou chodila po žobraní. Živí sa sexuálnymi službami a čítaním aury. Pokladá sa za skúsenú pozorovateľku a znalkyňu ľudského správania.

26.04.2016 07:00
debata

Až kým za ňou nepríde Susan, vystrašená a presvedčená, že jej viktoriánsky dom a nevlastného syna posadol zlý duch. Zakrátko sa medzi chlapcom a oboma ženami rozpúta neľútostný zápas…

Gillian Flynn: Predtucha

Gillian Flynnová (1971) je americká spisovateľka a scenáristka, autorka komiksov, bývalá televízna kritička. Napísala o. i. kritikmi oceňovaný bestseller Stratené dievča, podľa ktorého bol v roku 2014 nakrútený úspešný hollywoodsky film. Za svoju najnovšiu poviedku získala newyorskú Cenu Edgara Allana Poea pre najlepšiu mysterióznu poviedku roka 2015. Napísala ju pôvodne na požiadanie Georgea R. R. Martina do jeho antológie Podvodníci.

„Flynnová robí to, čo vie najlepšie: externalizuje vnútorné ľudské strachy. Keď vdýchne život vnútorným ľudským neurózam, vyplývajúcim zo súkromného života či spoločenského statusu, tieto strachy sa rozbujnejú a ničia,“ napísali o poviedke internetové noviny Huffington Post.

V anglickom origináli The Grownup (Crown, 2015).

Tatran

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gillian Flynn #Predtucha