Kate Mossová - Zimní duchovia

Kate Moss, autorka bestsellerov Hrobka a Labyrint, prichádza s novinkou, ktorá je striedavo napínavým, ľudsky dojímavým a strašidelným príbehom. Je o životoch, ktoré kruto zasiahla vojna, zmenila odvaha a zachránila láska.

13.09.2010 12:48
debata

„Kniha Zimní duchovia má veľa z toho, čo označujeme za skutočný bestseller,“ píše The Times a Daily Mail dodáva: „Skvelé čítanie. Pôsobivý príbeh o duchoch a spomienkach. Mossová píše dojemne o strate a atmosféricky o Francúzsku.“

Prvá svetová vojna okradla celú jednu generáciu o priateľov, milencov a zlatú mladosť. Freddiemu Watsonovi vzala milovaného brata a dočasne aj pokoj mysle. Bolestná strata a strach o vlastné duševné zdravie ho stále prenasledujú, preto hľadá východisko z neľahkej situácie.

V zime 1928 Freddie cestuje po južnom Francúzsku. Aj táto krajina bola v dejinách svedkom mnohých krviprelievaní. V silnej búrke jeho auto zíde z cesty. Otrasený blúdi lesom a útočisko nájde v zapadnutej horskej dedine. Tu stretne Fabrissu, krásnu mladú ženu, ktorá tiež smúti za stratenou generáciou.

V priebehu jedinej dlhej noci si Fabrissa a Freddie vzájomne vyrozprávajú svoje príbehy. A na úsvite Freddie zistí, že drží v rukách kľúč k záhade, ktorá mu zlomila srdce.

Kate Mossová - Zimní duchovia. Foto: Ikar
Kate Mossová - Zimní duchovia Kate Mossová - Zimní duchovia.

Autorka nás opäť vedie tajomným svetom stredoveku, kacírstva a katarov. Vytvorila duchársku historku z francúzskych hôr, ktorá poteší fanúšikov jej predchádzajúcich kníh. Nesú sa totiž v podobnom duchu i žánri, prelínajú sa v ňom dva príbehy z rôznych časových pásiem. Kate Moss má jednoznačne talent na vykresľovanie malebnej krajiny, uveriteľnosť prostredia, vie vás vtiahnuť do nezvyčajného príbehu.

Prečítajte si úryvok z knihy Zimní duchovia.

Knihu Zimní duchovia vydal Ikar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Moss