Tajomstvo Budhovho úsmevu a Richard Müller

Vybrali sme pre vás päť knižných noviniek, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

23.10.2010 16:00
Boris Filan - Tajomstvo Budhovho úsmevu Foto:
Boris Filan - Tajomstvo Budhovho úsmevu
debata

Peter Stamm: Približná krajina
Nórska colníčka Kathrine opustí druhého manžela, dobre situovaného a cieľavedomého Thomasa, ktorý klamstvami urobil čiaru cez približnú krajinu jej života. Stamm spojil subtílny portrét ženy, ktorá prekoná krízu vlastnej identity, so sugestívnym obrazom prírody do jednoliateho celku, v ktorom v duchu najlepších tradícií európskeho umenia funguje krajina ako zrkadlo ľudskej duše a ľudská duša sa sama stáva krajinou.
Kalligram

Mila Haugová: Pomalá lukostrelkyňa
Najnovšia básnická zbierka poprednej slovenskej poetky plasticky zachytáva mnohotvárnosť súčasného sveta a človeka v ňom. Haugovej myšlienkovo bohaté, viacvrstvové verše spája ústredná téma, ktorou je vzťah muža a ženy, túžba po jeho naplnenosti. Slovenská azda najplodnejšia poetka je aj naša najprekladanejšia autorka. Znamená to hlavne, že jej intímne verše oslovujú bytosti aj za hranicami nášho jazyka a duše.
Slovenský spisovateľ

Boris Filan: Tajomstvo Budhovho úsmevu
Tajomstvo Budhovho úsmevu je ďalšia kniha cestovateľských príbehov Borisa Filana z edície Svet gombička. Autor tentoraz ponúka čitateľovi nevšedné zážitky z jeho cesty po ostrove Srí Lanka. Boris Filan je nielen vášnivý cestovateľ, ale aj lovec fotografií. Má ich obrovské množstvo. Tie, ktoré sa nevmestili do knihy, publikuje aj na internete, kde záujemcovia nájdu aj zaujímavé videá z Filanových ciest.
Ikar

Richard Müller: Enter
Kniha fotografií odhaľuje z Richarda Müllera viac, ako si uvedomuje. Svet neživých vecí, predmetov a budov je pestrý a pritom smutný, je plný nečakaného prázdna i farebného naplnenia. Kniha sa usiluje vtiahnuť diváka do fiktívneho sveta, po ktorom sa môže slobodne prechádzať. Nie je na jedno pozretie, poskytuje viac. Enter zaujme aj úpravou rozkladacích strán a vloženého leporela. Predslov k nej napísal Jan Saudek.
Slovart

Jonny Bowden: Najúčinnejšie liečivá z prírodnej lekárne
Uznávaný odborník na výživu Jonny Bowden odhaľuje a vysvetľuje to najlepšie z alternatívnej medicíny. Poradí vám, ktoré potraviny, rastliny, vitamíny, minerály a ktoré alternatívne, čiže prírodné liečby, ako je chiropraktika, reflexológia, rôzne druhy cvičení a relaxačnej terapie, vyliečia vaše ochorenia. Osobitnú kapitolu knihy tvorí šesť najlepších prírodných liekov, ktoré by si autor zobral so sebou na pustý ostrov.
Fortuna libri

debata chyba