Andrea Coddington - Židovka

Andrea Coddington, autorka bestselleru Mal to byť pekný život, prichádza s ďalším vzrušujúcim románom Židovka. Opäť v sebe nezaprela reportérku a dlhoročné žurnalistické skúsenosti.

01.11.2010 13:00
debata

Čitateľom ponúka sugestívny, emocionálny príbeh o snoch, trpkosti života a vrtkavosti osudu. Púť ženy plnej zrád, bolestí a odriekavania. Román Židovka vám naozaj nedá na výber, len ho dočítať až do konca na jeden dych.

Sofia je dcéra Židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny. Detstvo a mladosť prežíva v Československu, v rodine, kde sa dodržiavajú židovské sviatky a zvyky. Pod vplyvom spoločnosti, ale aj rodiny, ktorá nalieha, aby sa vydala len za Žida, sa Sofia rozhodne pre útek. Chce byť slobodnou Židovkou a dúfa, že vo vysnívanej Amerike stretne aj osudovú lásku.

Sofia uteká do USA, kde chce nájsť bohatstvo, lásku, slávu, vieru. Nájde to? Alebo príde o rodinu a svojich milovaných? Židovka je spoveď, ku ktorej sa len málokto odhodlá. Vzrušujúce rozprávanie o strate, neúnavnom boji a hľadaní.

Andrea Coddington - Židovka Foto: Ikar
Andrea Coddington - Židovka Andrea Coddington - Židovka

„Je za tým obrovský kus roboty, štúdia, poznania a empatie,“ tvrdí Andrea Coddington. „Je to príbeh nie o jednom človeku, jednej rodine, ale o jednej celej generácii.“

Židovka je skutočný príbeh. Coddington stretla Sofiu v Piešťanoch, no ďalej sa kontaktovali v New Yorku. A postupne prenikala do neuveriteľných hlbín jej osudu a odkrývala nepoznané aspekty.

Prečítajte si ukážky z knihy Židovka.

Román Židovka vydal Ikar.

debata chyba