Ernest Cline - Ready Player One. Rozlúšti hádanky a získaj poklad!

Toto nadchne všetkých fanúšikov počítačových hier a videohier, ale tiež milovníkov 80.rokov, keďže autor v knihe stavia na množstve odkazov z popkultúry tejto silnej dekády. No na svoje si prídu predovšetkým hráči.

08.06.2016 07:00
debata
Ernest Cline - Ready Player One Foto: Ikar
Ernest Cline - Ready Player One Ernest Cline - Ready Player One

Ak chcete zažiť podobný boj ako hlavný hrdina v trileri Ready Player One, rozlúštite hádanky, nájdite ukryté kľúče a získajte ceny, ktoré potešia každého milovníka kníh. Kliknite si na www.readyplayerone.sk a zabojujte o ceny. Hra sa začala!

Ale pekne po poriadku – najskôr o knihe Ready Player One.

Je to strhujúci dobrodružný triler z blízkej budúcnosti. Zo sveta virtuálnej reality a počítačových hier. Svetový čitateľský hit, ktorý vychádza vo vyše tridsiatich krajinách sveta, v USA sa predalo vyše milión kusov a filmovú adaptáciu chystá Steven Spielberg.

Píše sa rok 2044. Svet je veľmi nehostinné miesto. Ľudstvo sa ocitlo v hlbokej kríze. Minula sa ropa, klíma je zničená, rozšíril sa hladomor, chudoba a choroby.

Jediná záchrana pred bezútešnou realitou sa pre milióny ľudí stal virtuálny svet OASIS. Bezplatná online videohra prístupná všetkým – vytvoríte si novú identitu a žijete virtuálny život, ktorý je často na míle vzdialený tomu skutočnému.

Pozrite si TRAILER na novinku Ready Player One:

Podobne je na tom aj Wade, ktorý žije dvojaký život. V tom virtuálnom sa však skrýva ešte čosi. Zlaté vajce s miliardovým dedičstvom po Jamesovi Hallidayovi, ktorý vytvoril celé OASIS a pred svojou smrťou pripravil pre ľudí hru.

Kto rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore, získa poklad, o akom sa mu nikdy ani len nesnívalo.

Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky. Odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení.

Honba za pokladom naberá na obrátkach. Súboje, vraždy, nečakané prekvapenia.

Hra sa začala. A je to desivá jazda!

Nájdi kľúče a vyhraj na www.readyplayerone.sk

Ernest Cline strávil veľkú časť mladosti mizerne platenými robotami v technickej podpore, ktoré mu v pracovnom čase umožnili surfovať po internete a venovať sa prehlbovaniu svojej posadnutosti popkultúrou. Čerpal z nej aj pri písaní scenára k filmu Fanboys (Fanúšikovia), prekvapivého kultového hitu z roku 2009.

Jeho prvý román Ready Player One – Hra sa začína sa objavil na nejednom zozname najlepších kníh, získal viacero významných literárnych ocenení a spoločnosť Warner Bros. podľa neho pripravuje film v réžii Stevena Spielberga.

Cline je veľký fanúšik filmovej série Návrat do budúcnosti a vlastní športové auto DeLorean DMC-12 upravené do podoby stroja času. Žije v texaskom Austine so svojou rodinou a s veľkou zbierkou starých videohier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Ernest Cline #Ready Player One