Hannah Fry - Matematika lásky. Poradí pri problémoch...

Pomocou tejto jedinečnej knižky pochopíte ako funguje hľadanie partnera, chémia príťažlivosti, náhoda a pravdepodobnosť, koľko partnerov musíte spoznať, kým nájdete toho pravého, ako si ho potom udržať a následne aj to, ako pripraviť svadbu snov bez zbytočných vrások.

15.06.2016 07:00
debata
Hannah Fry - Matematika lásky Foto: TED knihy
Hannah Fry - Matematika lásky Hannah Fry - Matematika lásky

V knihe Matematika lásky nás Hannah Fry pozýva na fascinujúcu cestu po vzorcovh, ktoré definujú náš život, a púšťa sa do súboja s najčastejšími a najzložitejšími otázkami, ktoré s láskou súvisia:
Aká je šanca nájsť si lásku?
Ako presne fungujú online zoznamky?
Kedy by sme sa mali usadiť?
Ako sa vyhnúť rozvodu?
Kedy je správny čas na kompromis?
Môže nám teória hier pomôcť rozhodnúť sa, či sa po prvom rande ozvať?

Všetci hľadáme toho pravého. A presne v tomto bode prichádza na scénu matematička Hannah Fry, ktorá vychádza z tézy, že láska je presne tak ako väčšina nášho života plná rôznych vzorcov. Či už ide o počet sexuálnych partnerov alebo o to, komu napíšeme na internetovej zoznamke, tieto vzorce nám život obracajú hore nohami ako láska samotná. Ale všetky sa dajú matematicky odhaliť. Presne o tom píše v novinke Matematika lásky.

Hannah Fry sa s humorom a zároveň aj s vážnosťou, ktorá téme hľadania životného partnera prináleží, zamýšľa nad tým, ako nám môže matematika pomôcť pri problémoch s láskou.

Matematika lásky je ďalšia zo série TED knihy: malé knihy, veľké myšlienky

Láska je zdrojom inšpirácie nespočetných obrazov, vojen, básní a hudobných skladieb. Presne tak isto ako sa poézia, umenie a hudba snažia povedať o láske to, čo je ťažké vyjadriť slovami, robí to aj matematika. Samozrejme, matematika nám nemôže vysvetliť emocionálnu povahu lásky – emócie sa vôbec nesprávajú usporiadane, racionálne a predvídavo.

Neexistuje téma, ktorá by priťahovala viac pozornosti, času a túžby, ako láska…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Matematika lásky #Hannah Fry