Anime Show štvrtý krát priblíži Japonsko

V týchto dňoch sa tragicky skloňované Japonsko na Slovensku zviditeľní koncom týždňa v kontexte, ktorý ešte nebol poznačený odohrávajúcou sa drámou. Od 18. marca bude u nás krajina vychádzajúceho slnka prezentovať svoju subkultúru, ktorá sa stala populárnou na celom svete. Už 4-krát sa v Bratislave uskutoční medzinárodný festival Anime Show. Zameraný je na fanúšikov anime a mangy, teda japonských štýlov modernej komixovej a animovanej tvorby.

16.03.2011 15:00
Ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

Prvýkrát bude mať festival v bratislavskom Istropolise namiesto dvoch až tri dni. Podujatie, ktoré minulý rok navštívilo takmer 6-tisíc návštevníkov, ponúkne premietanie nielen japonských filmov, súťaže v karaoke, kreslení, tanci či výrobe kostýmov, ale aj možnosť zahrať si tradičné ázijské spoločenské hry. Na svoje si prídu aj obdivovatelia sci-fi a fantasy, krstiť sa budú knihy Andrzeja Sapkowského, Marty Holécyovej a ďalších autorov tohto žánru.

Pripravená je aj výstava pôvodnej japonskej komiksovej tvorby, program doplní rad prednášok na tému japonského pop-artu, komiksov i tradičnej kaligrafie. Spoločne s Anime Show sa cez víkend bude v Istropolise konať aj 3. ročník festivalu počítačových, kartových a iných hier – Game Expo.

debata chyba