Frederick Forsyth - Kobra

V špinavom, zatuchnutom byte, kdesi v zapadnutej štvrti Washingtonu, zomiera mladík. Ďalšia obeť bieleho prášku zvaného kokaín. Už nič nevníma, je v predsmrtnej agónii a asi by ho nevzrušilo ani to, keby vedel, že kvôli jeho smrti vypukne celosvetová vojna.

25.04.2011 07:00
debata

Vojna proti drogovým kartelom. Ten mladík je totiž vnuk slúžky v Bielom dome a keď sa o tom dozvie prezident, rozhodne sa zakročiť. Povolá Kobru a dá mu neobmedzené možnosti.

Legendárny Frederick Forsyth prichádza s novinkou Kobra a už popísanou predohrou vás navnadí a vtiahne do deja. Kokaínový priemysel totiž prináša drogovým kartelom miliardy dolárov ročne… no tým, čo biely prášok užívajú, len utrpenie, chudobu a napokon smrť. Prezident preto povolá bývalého tajného agenta Paula Devereuxa prezývaného Kobra. Ten sa spojí s hrdinom vietnamskej vojny Calom Dexterom, dostanú dve miliardy dolárov a rok na to, aby zničili drogový kartel.

Frederick Forsyth - Kobra. Foto: Ikar
Frederick Forsyth - Kobra Frederick Forsyth - Kobra.

Dá sa však vôbec kokaínový priemysel zničiť? Frederick Forsyth prináša odpoveď v podobe supertajného projektu s krycím názvom Kobra.

Pravidlá idú bokom a začína sa špinavá vojna. Na jednej strane tím pod vedením Kobry, na strane druhej minimálne rovnocenní protivníci, ktorí sú však mimo zákona a ovládajú obchod so smrťou.

Kobra. Mimoriadne napínavý thriller, ktorý opäť dokazuje majstrovstvo Fredericka Forsytha.

debata chyba