Lars Kepler - Zmluva podľa Paganiniho. Najžiadanejší krimiromán súčasnosti

Niektoré zmluvy nezruší ani smrť... Ako je možné obesiť sa v nezariadenej izbe? Dá sa utopiť na palube lode, ktorá pokojne brázdi pobrežné vody a pritom si nenamočiť ani kúsok oblečenia?

30.05.2011 07:00
debata

To sú dve záhadné úmrtia, ktoré by navždy zostali záhadou, nebyť nástojčivosti a tvrdohlavosti kriminálneho komisára Joonu Linnu. Jeho nečakané odhalenie a dedukcia rozkrútia kolotoč strhujúcich udalostí. A hltajúc túto knihu sa dozvedáme, že niektoré zmluvy nezruší ani smrť…

Lars Kepler prichádza na knižný trh s novinkou Zmluva podľa Paganiniho. Vlani dobyl svet fenomenálnou prvotinou Hypnotizér a fanúšikovia skvelých detektívok sa môžu opäť tešiť na nevšedný detektívny zážitok.
Generálneho riaditeľa Carla Palmcronu nájdu obeseného v prepychovom byte v luxusnej štokholmskej štvrti Östermalm. Izba, v ktorej zomrel, je však nezariadená. Ako sa teda obesil?

Lars Kepler - Zmluva podľa Paganiniho Foto: Ikar
Lars Kepler - Zmluva podľa Paganiniho Lars Kepler - Zmluva podľa Paganiniho

V ten istý deň nájdu mŕtvu mladú ženu na jachte, čo sa bez posádky plaví medzi ostrovčekmi pri Štokholme. Pľúca má plné brakickej vody, no oblečenie suché. Ako sa teda utopila na palube lode, čo pokojne brázdi pobrežné vody?

Polícia sa v toto leto ocitá pred jednou z najťažších skúšok. Dva zdanlivo nesúvisiace prípady, ktoré vás však naplnia strachom, nepokojom a s napätím i nedočkavo budete obracať stránku za stránkou. Zmluva podľa Paganiniho je ešte strhujúcejší a napínavejší ako Hypnotizér.

debata chyba