Agda Bavi Pain: Východ z raja

Nehľadajte žiadne východisko. Nová kniha poviedok Bavi Paina prináša dvanásť sugestívnych príbehov, ktoré sa ponárajú opäť o čosi hlbšie do našej spoločnej histórie aj do minulosti autorovej tvorby.

14.07.2016 05:00
debata
Agda Bavi Pain: Východ z raja
Agda Bavi Pain, Východ z raja Agda Bavi Pain: Východ z raja

„Padlí anjeli, blázniví partizáni, božskí atentátnici aj novodobí samovražední spasitelia, tí všetci sú nám v pätách. Preletíme paľbou v prvých líniách na postapokalyptickom bojisku, krvavými orgiami vampírov, klzkými laboratóriami aj okázalými sprievodmi korunovačných slávností. Rituál otvárania masových hrobov a pochovávania minulosti perverzne prekračuje všetky medze, aby odhalil najcitlivejšie miesta a priviedol nás až na hranice vkusu. Hlbšie. Ešte. Tu pre hrdinov niet iného východiska, iba žiť a zomrieť pre čitateľa. Iný východ nie je. Vstúpte,“ píše sa vo vydavateľskej anotácii ku knižke.

Kontroverzný spisovateľ, scenárista, dramaturg a publicista Agda Bavi Pain (1966), rodený Košičan s tureckými a maďarskými koreňmi, debutoval básňami v roku 2002. Jeho prvý román Koniec sveta získal v roku 2008 rakúsku Veľkú cenu pre východoeurópsku literatúru. S ilustráciami Roberta Bielika.

KK Bagala

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec sveta #KK Bagala #Agda Bavi Pain #Robert bielik #Východ z raja