Vydať sa a zomrieť, Dubček. Kontroverzná osobnosť a Talianske rizoto

Vybrali sme pre vás päť knižných noviniek, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

25.07.2011 18:00
Barbora Kardošová: Vydať sa a zomrieť
Barbora Kardošová: Vydať sa a zomrieť
debata

Tomáš Ferenčák: Dubček. Kontroverzná osobnosť
Kniha poodhaľuje mýty o Alexandrovi Dubčekovi. Sústreďuje sa na nové a málo známe informácie, ktoré umožňujú získať iný pohľad na naše historické udalosti nielen v roku 1968. Autor spochybňuje čoraz populárnejší názor glorifikujúci Dubčekove osobné zásluhy o demokraciu či o pád totality.
Kalligram

Barbora Kardošová: Vydať sa a zomrieť
Čo sa stane, ak jedna sestra zo Slovenska príde navštíviť druhú sestru žijúcu v Austrálii v prípade, že jedna z nich hľadá lásku a druhá pomstu? Vznikne niekoľko šialených plánov a niekoľko ešte šialenejších spôsobov, ako ich uskutočniť, pretože láska musí byť horúca, pomsta studená, ale pokojne aj naopak.
Slovart

Tomáš Štrauss: O myslení a nemyslení
Nateraz posledné úvahy Tomáša Štraussa, známeho slovenského teoretika umenia, sa dotýkajú viacerých aktuálnych širších spoločenských problémov (súčasné postavenie vedy, sila médií, ekológia, nové technológie, umenie a kultúra), mnohé sú však veľmi osobnými zamysleniami nad špecifickými otázkami.
Kalligram

Alvarez Momi: Talianske rizoto
Šéfkuchár Alvarez Momi pochádza zo severu Talianska, kde je rizoto na rôzne spôsoby obľúbenou pochúťkou. Rýchla príprava, recepty plné fantázie a dôvtipu dokazujú, že v jednoduchosti je sila. Spolu s nami vyčaríte z obyčajnej ryže fantastické kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám.
Marenčin PT

Valerij Kupka (ed.): Ruská moderna
Antológia poézie ruskej moderny predstavuje reprezentatívny výber z tvorby 25 básnikov – predstaviteľov poetických smerov konca 19. a začiatku 20. storočia. Ukážky básnickej tvorby sprevádzajú životopisy autorov, stručná charakteristika ich tvorby a vybraná bibliografia.
Slovart

debata chyba