Tess Gerritsenová - Údolie smrti

Toto je príbeh o prežití v extrémnych podmienkach, o hĺbke romantickej lásky, nebezpečenstve charizmatických vodcov kultov...a o smrti obľúbenej hrdinky. Detektívka Jane Rizzoliová a súdna patologička Maura Islesová sú dve hlavné hrdinky kníh Tess Gerritsenovej, no v jej novinke Údolie smrti nájdu Mauru mŕtvu v horskej rokline. Spálené telo dáva tušiť, že sa tam udialo čosi príšerné a najmä záhadné...

04.09.2011 08:00
debata

Ale späť na začiatok. Súdna patologička Maura Islesová prijme na lekárskej konferencii kolegovu ponuku a vyberie sa na výlet so skupinkou priateľov. Auto so štyrmi dospelými a trinásťročným dievčaťom však uviazne v snehovej búrke v horách, ďaleko od ľudskej civilizácie, a len horko-ťažko sa im podarí dostať do vyľudnenej osady v horskom údolí. Tam nájdu iba mŕtvych domácich miláčikov, nedojedenú večeru na stole a 12 rovnakých opustených domov. Ich obyvatelia zmizli.

Ako nadviazať spojenie s ostatným svetom? Môžu podniknúť len jedno – niektorý z nich sa musí obetovať, aby sa v tvrdých podmienkach pokúsil privolať pomoc. Ani tí, čo ostanú, to nemajú ľahké – zlovestnú atmosféru v údolí umocňujú tajomné stopy v snehu pod oknom – tie prezrádzajú prítomnosť niekoho, kto striehne v tme. Niekoho, kto pozoruje Mauru a jej priateľov.

Tess Gerritsenová - Údolie smrti Foto: Ikar
Tess Gerritsenová - Údolie smrti Tess Gerritsenová - Údolie smrti

O niekoľko dní nato detektívka Jane Rizzoliová dostáva smutnú správu o tragickej smrti priateľky, ktorú našli mŕtvu v horskej rokline. Spolu s manželom, detektívom z FBI Deanom Gabrielom a doktorom Danielom Brophym je rozhodnutá zistiť za každú cenu, ako zomrela.

V osade zasypanej snehom odhaľuje jedno tajomstvo za druhým a sieť okolo mocného nepriateľa sa sťahuje.

Jane krok za krokom dospieva k pravde o priateľkinom o­sude…

debata chyba