Tomáš Janovic: Ponuka dňa

Najnovšia kniha Tomáša Janovica má takmer prízemný názov Ponuka dňa. Na portáli kníhkupectva martinus.sk o nej napísali toto:

18.09.2011 03:00
debata

"Tomáš Janovic píše celý život o tom istom – o večných ľudských zlyhaniach i líhaniach (najmä o tých mimomanželských). Prekvapujúci je len Janovicov pohľad – vždy nový a nečakaný. A my sa smejeme, hoci sa smejeme vlastne sebe. Tento osviežujúci smiech nás čaká aj pri jeho novej knižke Ponuka dňa.

Ako píše Daniela Kapitáňová: „Existuje krajina, kde ľudia hovoria, len keď majú čo povedať. Tá krajina krásnych, múdrych a veselých slov sa volá Slová(kia) a jej kráľom je Tomáš Janovic.“

Tomáš Janovic: Ponuka dňa Foto: Marenčin PT
Tomáš Janovic: Ponuka dňa Tomáš Janovic: Ponuka dňa

Ponuka dňa je pôvabná už na prvý pohľad – vďaka nevšedným ilustráciám Mira Cipára a originálnej typografii Fera Jablonovského."

Tomáš Janovic sa norodil 22. mája 1937 v Bratislave, vyštudoval slovenčinu a dejepis na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Tridsať rokov bol redaktorom v časopise Roháč, teraz je spisovateľom „na voľnej nohe“.

Venuje sa humoru pre dospelých (Neber to osobne!, Ponuka dňa) aj pre deti (Drevený tato). Hovorí stručne, píše ešte stručnejšie. Má jednu manželku, dve dcéry a štyri vnučky.

Tomáš Janovic: Ponuka dňa, Marenčin PT

debata chyba