Andrea Coddington: Osud netreba len prijať, treba aj bojovať

Ak sa viete s niečím, čo čítate, stotožniť, príde vám to vlastné, hovorí autorka bestselleru Židovka, Andrea Coddington.

21.12.2011 04:00 , aktualizované: 12:03
Andrea Coddingtonová Foto:
Andrea Coddingtonová
debata

Spisovateľka Andrea Coddington slovenského čitateľa zaujala už svojou prvotinou Mal to byť pekný život, v ktorej opísala svoj vlastný príbeh prežitý v USA. Nasledovala úspešná Židovka, ktorá jej vyniesla ocenenie „Platinová kniha“. Jej poslednou, treťou knihou, je novinka Cudzia krv.

Ako prezradila v nedávnom rozhovore pre Pravda.sk, písanie je pre ňu veľmi zaväzujúce, keďže jej príbehy sú skutočné. „Ja sa chcem držať svojej línie a písať pravdivé príbehy. Je jasné, že ľudia, o ktorých píšem, by sa radi videli pekní a dobrí, ale v každej situácii to ani nie je v ľudských silách. Ale vždy je môj vzťah s ľuďmi, o ktorých píšem, založený na dôvere. A ja ich nechcem sklamať,“ povedala.

Pri písaní sa drží svojej línie pravdivých príbehov. „Život píše najkrajšie príbehy. Umelci – básnici, hudobníci, maliari, divadelníci a aj spisovatelia sú spojítkom medzi krásou života a verejnosťou. Ak sa viete s niečím, čo čítate, stotožniť, príde vám to vlastné,“ povedala v online rozhovore.

Spisovateľka sa teší na tohtoročné Vianoce, ktoré strávi doma v Radošinej u rodičov. „Budem s s mojimi deťmi a sestrami, ktoré priletia s manželmi zo zahraničia. Budeme mať doma Američanov, Sýrčana, Angličana a Radošinčanov. Veľmi sa teším,“ dodala. Ďalšie odpovede Andrey Coddington si prečítajte v online rozhovore. Knihy Cudzia krv a Židovka s venovaním získava za najlepšiu  otázku Patrícia. 

debata chyba