Veronika Šikulová: Petrichor

Téma je stará ako ľudstvo samo - láska a hneď za tým nevera... Hrdinovia románu známej slovenskej spisovateľky sú „strašne kladní a strašne mŕtvi“. Autorka hovorí o udalostiach, ktoré sa udiali pred rokmi, a do ktorých nechtiac ako dieťa nazrela a zasiahla, a to, čo sa stalo, sa pokúša dať do súvislostí.

12.09.2016 05:00
debata
Veronika Šikulová: Petrichor
Veronika Šikulová Petrichor Veronika Šikulová: Petrichor

Malé dievča stratené vo svete dospelých, ktorému rozumie po svojom, alebo našťastie nerozumie… Až po rokoch, keď sú jej hrdinovia mŕtvi, s hrôzou sebe vlastnou zistí, že „vstúpila do deja“ a ovplyvnila svoj aj ich životy. Napokon sa všetko zle skončí. Autorka miluje prirovnania. Rada rozpráva. A gól, uštedrený tentoraz do vlastnej bránky, zrovnoprávňuje s tými, ktoré dala súperovi. Gól je gól, a keď je gól dobrý, nevadí, že ho dala sama sebe. To platí v prenesenom slova zmysle aj o spôsobe jej prehovoru.

Veronika Šikulová (1967), dcéra spisovateľa Vincenta Šikulu, je sama renomovaná prozaička a autorka niekoľkých kníh poviedok, próz i knižky pre deti. Získala Cenu Anasoft litera za rok 2015 za knihu Medzerový plod. Je tiež pravidelnou autorkou stĺpčekov v denníku Pravda.

Slovart

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #láska #nevera #Slovart #Anasoft litera #Veronika Šikulová #Petrichor