Pripravujú komiksovú knihu o živote Johna Lennona

Novinka, ktorá vznikne podľa románu Lennon francúzskeho spisovateľa Davida Foenkinosa, sa dostane na pulty amerických kníhkupectiev v máji budúceho roka.

11.10.2016 14:00
Beatles, John Lennon Foto: ,
John Lennon na archívnej snímke.
debata

Americké nakladateľstvo IDW Publishing pripravuje komiksovú knihu o živote zosnulého anglického hudobníka Johna Lennona. Predstavitelia vydavateľstva o tom informovali v nedeľu, teda posledný deň festivalu Comic-Con, ktorý sa konal v New Yorku.

Novinka s názvom Lennon vznikne podľa rovnomenného románu z roku 2010 francúzskeho spisovateľa a scenáristu Davida Foenkinosa. Foenkinosova kniha zachytáva celý interpretov život, od detstva, cez kariéru v kapele The Beatles a sólové projekty, až po manželstvo s Yoko Ono, a to vo forme rozhovorov Lennona s imaginárnym terapeutom. IDW Publishing plánujú uviesť kreslenú publikáciu na americký trh v máji budúceho roka.

John Winston Ono Lennon sa preslávil ako zakladajúci člen legendárnych The Beatles a spolu s Paulom McCartneym tvoril jednu z najvplyvnejších a najúspešnejších hudobných autorských dvojíc 20. storočia. Lennon bol úspešný tiež ako sólový interpret. V roku 1975 sa po narodení syna Seana z hudobnej scény stiahol. O päť rokov neskôr sa k hudbe vrátil a predstavil album Double Fantasy, ktorý vyšiel len tri týždne pred hudobníkovou smrťou. Lennona zastrelil 8. decembra 1980 v New Yorku Mark David Chapman, keď sa muzikant vracal z nahrávacieho štúdia do bytu. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy – v roku 1988 ako člena The Beatles a v roku 1994 ako sólového umelca.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Lennon #komix