Hermann Hesse: Stepný vlk

Jedna z najsilnejších výpovedí Hesseho, ktorá ovplyvnila celé generácie intelektuálov. Vychádza v krásnom novom vydaní, prvýkrát s predslovom autora z roku 1925, ktorý u nás ešte nebol publikovaný, i s jeho doslovom z roku 1942. Tento svoj najslávnejší román písal Hesse v ťažkej psychickej i fyzickej situácii, kniha ho napokon zachránila pred samovraždou.

01.11.2016 05:00
debata
Hermann Hesse: Stepný vlk
Hermann Hesse: Stepný vlk Hermann Hesse: Stepný vlk

Nemecký prozaik, esejista a maliar žijúci vo Švajčiarsku Hermann Hesse (1877–1962) bol pre svoje protivojnové názory neustále napádaný, v čase písania svojho desiateho románu Stepný vlk bol navyše bez prostriedkov, rozviedol sa, mal zdravotné a psychické problémy – zvažoval samovraždu. Sám o tom píše v predslove, ktorý nakoniec pôvodné i následné vydania neobsahovali.

Vydanie obsahuje tiež vynikajúcu štúdiu tohto diela z pera významného znalca Hesseho diela Volkera Michelsa, ktorú poskytol pre toto slovenské vydanie.

V nemeckom origináli Der Steppenwolf (1. vydanie S. Fischer Verlag, 1927). Preložila Magda Takáčová, básne preložil Marián Hatala, edične pripravila a vydanie s Volkerom Michelsom konzultovala Daniela Humajová. Knihu ilustruje autorov akvarel Maškarný ples (z archívu Volkera Michelsa), ktorý Hesse namaľoval v čase písania Stepného vlka.

Petrus

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Petrus #Hermann Hesse #Stepný vlk #Magda Takáčová