Po autogram Mariky Gombitovej si prišli dve stovky fanúšikov

Bratislavské kníhkupectvo Panta Rhei v pondelok večer praskalo vo švíkoch. Svoju autobiografiu Úlomky spomienok tam prišla osobne pokrstiť populárna speváčka Marika Gombitová. Po krste nasledovala aj autogramiáda, ktorú si nenechalo ujsť viac ako dvesto fanúšikov.

13.12.2016 17:01
Marika Gombitová krst Foto: ,
Marika Gombitová počas krstu svojej knihy Úlomky spomienok.
debata

„Chcem sa vám poďakovať, že ste prišli na moju autogramiádu. Ďakujem vám za podporu, za dôveru, za tú lásku, ktorú ku mne vysielate, snažím sa vám ju opätovať. Teším sa, že vám môžem podpísať moju knihu, a teším sa na vás. Mám vás rada,“ neskrývala dojatie speváčka. Svoju prvú autorizovanú autobiografiu následne pokrstila šampanským s kúskami zlata.

Vďaku ľuďom vrátila aj individuálne, pri osobných stretnutiach. Veľmi ochotne sa s nimi nechala zvečniť na fotke, prípadne prehodila aj pár slov. Celá autogramiáda tak trvala takmer dve hodiny a ľudia odchádzali nielen s podpísanými knihami, ale aj s CD nosičmi či „podpis kartami“.

Na slávnostnom uvedení knihy do života nesmel chýbať ani Gombitovej dlhoročný priateľ a dvorný textár, básnik Kamil Peteraj. Podľa neho je kniha okrem iného výnimočná svojou dokumentačnou hodnotou: „Je tam veľmi veľa dosiaľ nezverejnených fotografií. Marika je veľmi krásna, má krásnu mimiku aj keď spieva, a práve v tejto knižke je veľa fotiek, ktoré ju zachycujú vo vrcholných chvíľach spevu.“

Ako každý, kto má rád a obdivuje Mariku Gombitovú, aj on sa vraj veľmi teší z jej návratu. „Podarilo sa jej to, čo vôbec nie je jednoduché. Po toľkých rokoch znovu nadviazať na chvíle najväčšej slávy. Ten návrat bol podľa mňa triumfálny, zaslúžila si ho,“ myslí si Peteraj.

Autobiografia Úlomky spomienok, na ktorej Gombitová spolupracovala s českým novinárom Miroslavom Graclíkom, sa dostala na pulty kníhkupectiev v októbri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #krst knihy #Marika Gombitová #Kamil Peteraj #Úlomky spomienok