Bea Johnsonová: Domácnost bez odpadu

Autorke sa podarilo svojou knihou vyvolať v západnom svete rozruch. Stále väčší počet ľudí si začína všímať to, že zmysel života nie je v tom, čo vlastníme.

06.01.2017 05:00
debata
Bea Johnsonová: Domácnost bez odpadu
Bea Johnsonová Domácnost bez odpadu Bea Johnsonová: Domácnost bez odpadu

Dochádza nám, že čím viac vlastníme, tým menej slobodní sme – čím viac nakupujeme, tým viac treba zarábať a čím viac vecí máme, tým viac strachu spravidla pociťujeme. Všímame si, že more odpadu, ktoré je dôsledkom nášho dnešného životného štýlu, ničí planétu a ľudské zdravie. Kniha ponúka návod, ako na to.

Je však hlavne dokonalým manuálom, príručkou, ktorá vás bude sprevádzať všetkými podstatnými oblasťami života tak, že nezostane kameň na kameni. Autorkou je kalifornská blogerka, ktorá žije od roku 2008 s manželom a dvoma deťmi v duchu svojho prístupu – v dome bez odpadkových košov.

Je držiteľkou hlavnej ceny medzinárodnej súťaže The Green Awards, prednáša na univerzitách, konferenciách i firemných podujatiach, vystupuje v médiách. A vo svojom dome bez odpadkových košov prijíma exkurzie novinárov i študentov. V anglickom origináli Zero Waste Home (Scribner, 2013). (česky)

PeopleComm

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Bea Johnsonová #Domácnost bez odpadu #PeopleComm