Isabelle Autissier: Náhle, sami

Louise a Ludovic opustia svoje parížske zamestnanie a vydajú sa na cestu okolo sveta. Zastavia sa na nádhernom ostrove medzi Patagóniou a Hornským mysom. Divoká príroda, zasnežené vrcholky hôr, ľadovcové krátery, jazerá bez vody sa však zmenia na nočnú moru.

04.04.2017 05:00
debata
Isabelle Autissier: Náhle, sami
Isabelle Autissier Náhle, sami Isabelle Autissier: Náhle, sami

Kniha je príbehom dvoch Robinsonov, príbehom o tom, čo z nás uprostred neľútostnej prírody robí ľudí. Zamilovaný muž a žena sú zrazu úplne sami. Ich novými spoločníkmi sa stávajú tučniaky, uškatce, tulene a potkany. Ako bojovať s hladom a vyčerpaním? Ak prežijú, budú schopní vrátiť sa medzi ľudí?

Francúzska spisovateľka Isabelle Autissier (1956) je moreplavkyňa a navigátorka, prvá žena, ktorá sama oboplávala svet na plachetnici. Je autorkou niekoľkých románov a predsedníčkou francúzskeho Svetového fondu na ochranu prírody (WWF). Román Náhle, sami bol v roku 2015 nominovaný na Goncourtovu cenu. Kniha nás nečakaným spôsobom vracia k príbehom Ostrova pokladov či Robinsonovi – podobným, a predsa iným spôsobom predstavuje veľké dobrodružstvo a opustený ostrov ako metaforu.

Z francúzskeho originálu Soudain, seuls (Stock, 2015) preložila Mária Michalková.

Inaque.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Inaque.sk #Mária Michalková #Isabelle Autissier #Náhle sami