Maroš Hečko: Ďalej na Západ sa dá ísť len na Východ

Autor prichádza s témou, ktorá pred novembrovou revolúciou zneisťovala a znervózňovala obyvateľov východného bloku. Emigrovať, alebo sa podriadiť.

29.04.2017 05:00
debata

Dvaja študenti ekonomickej fakulty sa hneď po promócii rozhodnú emigrovať do Južnej Afriky. Pravdivý príbeh slovenského emigranta, plný prekážok i rozčarovaní, lebo Západ nie je zlatá vysnená trblietka. Keď Vladimíra v Španielsku opustí „nerozlučný“ kamarát Edo, musí sa rozhodnúť. Buď bude pokračovať za svojím snom, alebo sa vráti do bezpečia. Na tejto ceste, ktorá je skôr intímnym bedekrom, hlavný protagonista hlavne dospeje. Musí urobiť závažné rozhodnutie, ktoré navždy usmerní jeho ďalšiu cestu.

Maroš Hečko: Ďalej na Západ sa dá ísť len na Východ

Spisovateľ, scenárista, rozhlasový dramaturg a hudobník Maroš Hečko (1967) je o. i. spoluautorom scenára k filmu Na krásnom modrom Dunaji. Je zakladateľom virtuálneho priestoru Bizarrepublic a audiovizuálneho servera Azyl. V roku 1996 vydal spolu s Markom Ormandíkom knihu Teplo, ktoré nemám rád, za ktorú dostali ocenenie Kniha roka. Svoje poviedky vydáva na stránke festivalu Azyl a Jetotak.sk a v časopisoch Fragment a Vlna. Poviedka Svetlo vyšla v denníku Pravda. S Michalom Havranom vydal knihu Kandidát – Denníky z odpočúvania.

Tatran

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Hečko