Jana Bžochová-Wild: Mámenia a preliezačky

Očarujúca kniha plná veršíkov, rýmovačiek & prčemyšiek/šprymečkov/črepšymkov/prešmyčiek pre dospi- a detelých. „Ak ste túto knižku ešte nečítali, tak si dajte Pozor! Prečo pozor? Pretože táto kniha vyžaduje pozornosť. Ale ak ste ju už dočítali, tak si môžete dať Pohov. Prečo pohov? Pretože ste si v nej pohoveli,“ napísal o knižke básnik Daniel Hevier.

22.04.2017 05:00
debata
Jana Bžochová-Wild: Mámenia a preliezačky
Jana Bžochová-Wild Mámenia a preliezačky Jana Bžochová-Wild: Mámenia a preliezačky

„Nemyslite si, že táto knižka je bezmyšlienkovitá. Práve kapoan – je prekvypujúco (iste ste sa dovtípili, že to znamená prekvapujúco a prekypujúco súčasne) myšlienkovitá. Až je to skoro nemysliteľné. A prekvypuje nápadmi, poznatkami, ktoré nám doteraz škola, rodina aj google zatajovali. Napríklad to, že jedlo je iba vtedy, keď je, čiže keď sa neje. Pretože keď sa už zjedlo, tak to nie je jedlo, ale bolodlo…“ pokračuje Hevier.

Divadelná vedkyňa a kritička, vysokoškolská profesorka dejín divadla Jana Bžochová-Wild (1962) sa profesijne špecializuje na dielo Williama Shakespeara, o ktorom napísala niekoľko vlastných monografií. V roku 2014 pripravila kolektívnu monografiu v angličtine o recepcii Shakespeara v krajinách V4 In double trust. Shakespeare in Central Europe (VŠMU 2014).

Európa

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Daniel Hevier #Jana Bžochová-Wild #Mámenia a preliezačky